Ministar Božinović jučer predstavio program HDZ-a / Stav o reformi Hitne medicinske pomoći

Ministar Božinović jučer predstavio program HDZ-a / Stav o reformi Hitne medicinske pomoći

23.11.2011. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

HDZ je jučer održao predizborni skup u Kršanu i Labinu. Program na skupu predstavili su Davor Božinović, prvi na listi HDZ-a u 8. izbornoj jedinici i Marino Roce, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a. U uvodnoj riječi Roce je kazao kako aktualnoj Vladi treba dati povjerenje i naredne četiri godine. Kazao je kako je vlast u Istri zaboravila gdje se nalazi Labin i Labinština te su više orijentirani ka Poreču (Prilog 1Marino Roce).

Ministar Božinović u uvodnoj riječi izdvojio je (Prilog 1Davor Božinović). Božinović je napomenuo kako je Premijerka Kosor prvi političar koji je imao dovoljno hrabrosti da otvori sva vrata borbi protiv korupcije. Mišljenja je da je to jedini način da se privuku strani investitori, jer nitko ne želi doći u državu gdje je pravosuđe u neredu. Napomenuo je da politiku HDZ-a provode ljudi koji su se dokazali na raznim poslovima. Za sebe je izdvojio da je bio slan na zadatke tamo gdje je bilo najteže, ali i najvažnije za zemlju, poput veleposlanstva u Beogradu ili misije Republike Hrvatske pri NATO-u. Božinović se dotaknuo i Kukuriku koalicije i investicija koje nisu realizirali (Prilog 2Davor Božinović).

 

Jučerašnji skup bio je prigoda da HDZ iznese svoj stav vezano uz novu reformu Hitne medicinske pomoći u Labinu. Roce je napomenuo kako je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi do ove godine osiguravalo 5,5 milijuna kuna Županiji istarskoj namijenjenih hitnoj medicinskoj pomoći dok od ove godine osigurava 7,5 milijuna kuna (Prilog 2Marino Roce).

Roce je nadalje kazao kako Vlada ima razumijevanja za Istru i Labinštinu no trebaju postojati planovi, projekti i dokumentacija za projekte, a to treba riješiti lokalna uprava. Božinović je reformu Hitne medicinske pomoći komentirao na slijedeći način (Prilog 3Davor Božinović).

 

 

hdz politika izbori izbori2011 marino roce