MINGORP-ovi programi poticanja poduzetništva

MINGORP-ovi programi poticanja poduzetništva

12.6.2008. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

  Prezentacija MINGORP-ovih (Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva) programa poticanja poduzetništva održana je u srijedu, 11. lipnja u Odjelu za ekonomiju i turizam u Puli, u organizaciji Istarske razvojne agencija d.o.o.(IDA) i Istarske županije.

Na prezentaciju MINGORP-ovog Programa i Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2008. godinu bili su pozvan poduzetnici Istarske županije te predstavnici gradova i općina.
Program i Operativni plan predstavila je  gđa. Tajana Kesić-Šapić, državna tajnica za poduzetništvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Prezentaciji su bili nazočni župan Istarske županije Ivan Jakovčić i direktor Istarske razvojne agencije Darko Lorencin.Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva predvidjelo je u 2008. godini za projekte i sredstva poticanja malog i srednjeg poduzetništva 351 milijun kuna, od toga za konkurentnost i inovacije 89 milijuna, obrazovanje u poduzetništvu 8 milijuna, poticanje regionalne konkurentnosti 118 milijuna kuna te poticanje razvoja obrta 12 milijuna kuna.


Ovaj program provoditi će samostalno Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, pa stoga upućujemo sve zainteresirane poduzetnike s područja Grada Labina da za dodatne informacije više o MINGORP-ovim programima mogu saznati na službenim stranicama Ministarstva

operativni plan MINGORP poduzetništvo poticanje