Miljenko Vidić: Od načelnika Općine Sveta Nedelja Klarića očekujem da svojih šest plaća usmjeri u humanitarne svrhe, a od BUDUĆE NAČELNICE FRANKOVIĆ DA SE OSTAVI POLITIKE I VRATI U ŠKOLU

Miljenko Vidić: Od načelnika Općine Sveta Nedelja Klarića očekujem da svojih šest plaća usmjeri u humanitarne svrhe, a od BUDUĆE NAČELNICE FRANKOVIĆ DA SE OSTAVI POLITIKE I VRATI U ŠKOLU

13.6.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Miljenko Vidić, nositelj nezavisne liste u općini Sveta Nedelja i općinski vijećnik u trećem mandatu, komentirao je za Glas Istre prijevremeni odlazak s funkcije općinskog načelnika Gianvlada Klarića (IDS), a za kojeg smo objavili da se povlači s 1. srpnja, šest mjeseci prije isteka mandata. Vidić kaže da će Klarić za preostalih šest mjeseci "nerada" dobiti 76 tisuća kuna ili 12.600 kuna mjesečno.

- Većinu u našem vijeću čini IDS. To je stranka. Organiziraju fešte i domjenke s pršutom i sirom, ali kao pojedinci izvan IDS-a ne bi nikad pobijedili. Ja idem tamo gdje me ljudi zovu, u bilo koje doba dana i noći i pomažem koliko mogu. Već sam tri mandata sa svojom listom u vijeću. U tom vijeću je postavljanje vijećničkih pitanja beskorisno jer posljednju riječ uvijek ima načelnik koji ne sluša oporbu. Da budem iskren u ovom trenutku ne znam tko je načelnik općine, da li Gianvlado Klarić ili njegova profesionalna zamjenica Irene Franković, jer oboje potpisuju važeće odluke, dokumente i akte, što zbunjuje, kaže Vidić.

Vidić se osvrnuo i na aferu pročelnika bez stručne spreme, Vitalijana Beletića.

- Smijenjeni pročelnik Beletić je veliki šamar svim vijećnicima, jer uopće nismo znali da on nema uvjete, a godinama je bio na tom radnom mjestu. Toliko je važnih odluka potpisao, a nije smio. Meni je sve postalo sumnjivo kad je Ferucio Bernaz, jedan od utemeljitelja IDS-a, izjavio za vaš list da općinama vladaju lokalni šerifi. Vjerojatno je mislio na našu općinu u kojoj i on živi. Njemu se kao starom IDS-ovcu ne sviđa rad lokalne podružnice IDS-a u Svetoj Nedelji. Smatram da bi ovu općinu trebalo ukinuti, kaže Vidić.

- Nije baš sve tako loše kao što se piše. Plaća od 12.600 kuna mjesečno u idućih šest mjeseci nakon ostavke, odnosno isteka Klarićeva mandata, nije zaslužena, ali je zakon dozvoljava. Smatram da će on tu plaću ostaviti svojoj stranci IDS-u ili dati u humanitarne svrhe, jer mi je u svakom razgovoru isticao da nikad nije pojeo marendu na račun općine, da nikad nije za sebe potpisao nijedan putni nalog, da nije dobio božićnicu, regres pa mislim da će taj novac otići u dobrotvorne svrhe. Preporučio bih gđici Franković, koja je simpatična i draga osoba, da se makne od lokalne politike, od tih vukova i da kao profesorica ide u školu predavati učenicima koji je nestrpljivo čekaju.

Vidića smo upitali je li Klarić u sedam godina koliko je ukupno bio načelnik nešto pozitivno napravio za općinu.

Cijeli tekst ovdje


Branko Biočić


miljenko vidić politika općina sveta nedelja gianvlado klarić ids irene franković