Milanović: Odluku o budućnosti Plomina `nećemo silovati`

Milanović: Odluku o budućnosti Plomina `nećemo silovati`

4.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Premijer Zoran Milanović jučer je prilikom posjete Rabu odgovarajući na pitanja novinara o Plominu C na ugljen kazao da odluku o budućnosti Plomina „neće silovati“, iako je riječ o projektu u koji je njegova Vlada uložila 2 godine rada i u koji se planira uložiti milijarda eura.

 

„Spreman sam za razgovore s Istranima i zaista želim razgovarati sa svojim partnerima u Istri da vidimo u čemu je problem. Ako ne želimo taj projekt, moramo biti svjesni što gubimo“, istaknuo je premijer Milanović. A nedavno je, za posjeta Puli,  o Plominu C, odnosno o raspisivanju referenduma oko izgradnje Plomina C na ugljen ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao kako je mišljenje građana važno, ali da za ovaj referendum ne zna kako bi mogao utjecati na projekt termoelektrane. Hoće li i kada Milanović razgovarati sa svojim partnerima u Istri, a ponajprije na Labinštini, nije rekao, kao što ni Zmajlović o Plominu C ne govori u Labinu u koji je, kako veli gradonačelnik Tulio Demetlika bio više puta pozivan.

 

Nakon 14. rujna 2012. godine kaže Demetlika: (ton – Tulio Demetlika).  Ponavlja labinski gradonačelnik: (ton – Tulio Demetlika 1). Građani Labinštine moraju pokazati svoj jasan stav, pa iako ne želim prejudicirati rezultate: (ton – Tulio Demetlika 2).  Tulio Demetlika veli i kako reakcija na raspisivanje referenduma, pa niti iz Vlade, niti iz HEP-a nije bilo: (ton – Tulio Demetlika 3). Javni poziv su dakle dobili, a hoće li se i kada odazvati tek ćemo vidjeti.

 

 

te plomin te plomin 3 demetlika hep referendum tep c zoran milanović politika