Mijenjajmo svijet mijenjajući sebe

Mijenjajmo svijet mijenjajući sebe

10.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

DRUGA VEČER FESTIVALA »UČINI NEŠTO«

U nekom drugom svijetu miris vegetarijanske maneštre i žestoki punk zvukovi bili bi mogući možda u kakvom reality showu, ali u KuC-u Lamparna spomenuta situacija sasvim je uobičajena. To je najkraći prikaz druge večeri festivala »Učini nešto« koji su organizirali članovi Kluba mladih.
- Namjera je festivala u prvom redu potaknuti čovjeka na promjene iznutra. Potrebno je mijenjati sebe i svoje mišljenje, osloboditi se iz okvira, uvjetno rečeno, normalnoga života. Možemo sjediti na kavi i ne raditi ništa, a možemo i odvojiti vrijeme za nešto novo, riječi su Hrvoja Hrvatina, jednoga od organizatora manifestacije. Izrazivši zadovoljstvo odazivom publike, potvrdio je da je već prve večeri festivala prikupljeno dovoljno novca za plaćanje troškova održavanja domene Labinhardcore.com i utroška električne energije.
Nakon labinskih bedova u petak, pozornica je preksinoć pripala gostima iz Pule, Rijeke i Slovenije. Prvi su nastupili Hijos Del Pueblo, koji su svoju glazbu opisali kao angažirani crust i grindcore punk. Njima je ovaj nastup, kao i Slovencima okupljenima u punk bendu What They Fear, bio prvi u Labinu, dok su riječki punkeri Tost i Homo Homini Lupus već nastupali u Lamparni.

Lamparna učinimo nešto fest zabava izlasci kultura Labin bendovi