Michelle Böhnke i Fata Bećirović pobjednice su gradskog Natjecanja u čitanju naglas

 Michelle Böhnke i Fata Bećirović pobjednice su gradskog Natjecanja u čitanju naglas

31.10.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Gradska knjižnica Labin i ove se godine u suradnji sa školama Labina i Labinštine uključila u Natjecanje u čitanju naglas, inicijatori kojega su na nacionalnoj razini Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.

Gradsku razinu natjecanja održali smo jučer, 30. listopada, a sudjelovali su učenici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ i Osnovne škole Matije Vlačića iz Labina te učenica Osnovne škole Ivana Batelića iz Raše.

Gradskom je natjecanju pristupilo ukupno 6 natjecatelja podijeljenih u dvije kategorije - mlađa (3., 4. i 5. razred) i starija (6., 7. i 8. razred). Povjerenstvo u sastavu Marina Hrvatin, Ana Paliska i Slavica Maršić bodovalo je različite elemente čitanja naglas, a o pobjednicima su odlučivale nijanse.

Najuspješnija u mlađoj kategoriji bila je Michelle Böhnke, a u starijoj Fata Bećirović.

Pobjednicama želimo mnogo uspjeha na županijskom Natjecanju koje će se održati u Puli 5. studenoga 2018. godine.

Gradska knjižnica Labin, kao organizator gradske razine Natjecanja, zahvaljuje na sudjelovanju svim učenicima-čitačima, mentorima Klaudiji Blašković, Dilani Dagostin Mohorović, Romini Miletić, Deanu Nestoroviću i Barbari Pindulić te članovima Povjerenstva.


Gradska knjižnica Labin
čitanje naglas natjecanje Michelle Böhnke fata bećirović