Mercatoru otvoren put do lokacijske dozvole

Mercatoru otvoren put do lokacijske dozvole

11.4.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

LABIN -Grad kao stranka u postupku, odnosno vlasnik susjedne parcele nema primjedbi na izdavanje lokacijske dozvole Mercatoru za gradnju trgovačkog centra, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva. Prema riječima gradonačelnika Tulija Demetlike, otvaranje objekta u Ulici Zelenice, na samom ulazu u grad iz smjera Rijeke, može se očekivati na Božić ove godine.

 

Donesene su odluke o uređenju pješačke površine u Ulici sv. Katarine te o sklapanju ugovora sa zagrebačkim Public Designom radi uređenja Gradske knjižnice u zgradi bivših Istarskih ugljenokopa Raša. Pješačka površina trebala bi biti uređena do početka turističke sezone, a potpisivanje ugovora, vrijednog 885 kuna, planira se sutra.


Na predstojećim izborima za mjesne odbore članovi Gradskog izbornog povjerenstva dobit će naknadu od 4.000, a članovi proširenog sastava od 1.000 kuna. Naknada za članove biračkog odbora iznosi 250 kuna, a za državne službenike angažirane na popisu birača i izdavanju potvrda na dan izbora 200 kuna. Za svakog člana koji bude izabran u neki od odbora političke stranke i nositelj nezavisnih lista bit će isplaćena naknada troškova u bruto iznosu od 250 kuna.


Izmjenom pravilnika o unutarnjem redu gradske uprave, Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju dobio je Odsjek za prostorno uređenje i gradnju. Radi se o ovlastima koje je Istarska županija ustupila Gradu.


Prihvaćen je obračun proračuna za 2007. prema kojemu se u ovu godinu prenose 963 tisuće kuna. Prihodi su iznosili 61,80 milijuna kuna, a rashodi i izdaci 62,07 milijuna, ali je zahvaljujući višku iz 2006. godine u iznosu od 1,23 milijuna dostajalo i za lanjski višak. Podbačaj prihoda zabilježen je kod kapitalnih pomoći, a prebačaj pod stavkom poreza i prireza na dohodak.
Grad će se pridružiti projektu Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama. Voditeljem je imenovan stručni suradnik za gospodarstvo i razvoj Davor Črljenko, a povelju o pristupanju potpisat će gradonačelnik na konferenciji koja će se od 12. do 14. svibnja održati u Splitu.

Mercator Labin lokacijska dozvola preko puta Šterne trgovački lanac kapitalizam potrošači