Međunarodni dan muizeja obilježava se u ponedjeljak Labinu

Međunarodni dan muizeja obilježava se u ponedjeljak Labinu

14.5.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Kultura

Danas su u Povijesnome muzeju Istre predstavljeni programi održavanja Noći muzeja Povijesnoga muzeja Istre i Etnografskog muzeja Istre. U subotu, 16. svibnja 2009. u Povijesnom muzeju Istre – Museo storico dell´Istria na Kaštelu održat će se program pod nazivom ''Nebo muzejske noći'' budući da je 2009. godina – Međunarodna godina astronomije.

U 18.30 održat će se predavanje 140 godina pulske zvjezdarnice – Astronomsko društvo Istra, u 19.30 predavanje 101 godina tunguske – Korado Korlević, od 20.30 – 23 sata organizirano je teleskopsko promatranje neba, a u 23 počinje party pod zvijezdama uz new-age glazbu DJ Zlaje.

Etnografski muzej Istre – Museo etnografico dell'''''''' Istria u Pazinu priprema program pod nazivom ''M(useum) M(usic) M(ovies)''. Program počinje u 18 sati projekcijom dokumentarno-etnografskih filmova prikazanih na ETNOfilmu u Rovinju, u 21 sat je etno-glazbena radionica koju vodi etno grupa Vea, a u 23 sata koncert polaznika etno glazbene radionice. Obilježavanju noći muzeja pridružio se i Narodni muzej Labin.

U Novigradu i Rovinju obilježit će se Dan muzeja 18. svibnja. U Muzeju – Museo Lapidarium u Novigradu u tijeku je radionica animiranog (crtanog) filma, a posjetitelji će u ponedjeljak u 12 sati na javnoj prezentaciji moći pogledati rezultate radionice. Ulaz u muzeje je besplatan.

U Puli, također, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, Arheološki muzej Istre i Istarska glazbena scena mladih organiziraju 8. koncert iz ciklusa ''Vesna- glazbene mladice'' u ponedjeljak, 18. svibnja s početkom u 20 sati. Nastupit će Petar Njegovan na violini, Chiara Jurić na klaviru i Fabio Jurić na violoncellu, sve pod budnim okom prof. Vesne Ivanović Ocvirk.

Koncert će biti održan u Lapidariju Arheološkog muzeja Istre u Puli, a ulaz je besplatan.

 

U Narodnom muzeju u Labinu oblježiti će se Međunarodni dan muzeja, a oprogram, službeno ćete biti obavještenitijekom sutrašnjeg dana.

 

noć muzeja kultura koncert narodni muzej muzej