Međunarodna jedriličarska regata BARCOLANA - Trieste - Rapčani uspješni na jednoj od najvećih europskih regata

Međunarodna jedriličarska regata BARCOLANA - Trieste  - Rapčani uspješni na jednoj od najvećih europskih regata

15.10.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Protekli vikend članovi rabačkog Jedriličarskog kluba Kvarner jedrili su na jednoj od najelitnijih europskih regata, tršćanskoj Barcolani. Rapčani su nastupili, kao dio posade,  zajedno s djelatnicima tvrtke Systec, inače najvećeg klupskog sponzora, na jedrilici Jonatan RR. Osim iz labinske filijale posadu su činili i djelatnici iz Systecove filijale u Novoj Gorici. Rabački dio posade činili su: Tulio Licul, Korado i Sandro Gobo, Luka Sinković i Gordan Zahtila.

 

.

Na regati je nastupilo impresivnih tisuću i osam stotina brodova a posada Jonatan RR osvojila je u sveukupnom poretku stotinu sedamdeset deveto mjesto te dvadeset četvrto mjesto, od stotinu devedeset dvije posade, u svojoj klasi.

.

Regatom u Kostreni minulog je vikenda okončan i Kup hrvatskog primorja u jedrenju na kojem su Rapčani nastupili u četiri reghate (Rabac – treće mjesto, Selce – šesto mjesto, Omišalj-četvrto mjesto i Krk-drugo mjesto) od ukupno njih jedanaest. Ovi rezultati donijeli su im šesto mjesto u ukupnom poretku svoje klase.

 

 

 

 

trieste regata jedriličarstvo sportovi na vodi luka sinković tulio licul gordan zahtila korado gobo Johnatan RR barcolana 2009 systec jk kvarner trst