Mediteranski kiparski simpozij uspješno saniran

Mediteranski kiparski simpozij uspješno saniran

25.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Udruga Mediteranski kiparski simpozij uskoro, odnosno najkasnije na jesen trebala bi se ugasiti, a djelatnost simpozija preći u okrilje Centra za kulturu i obrazovanje koji će zamijeniti sadašnje Pučko otvoreno učilište. Rečeno ja na sjednici Skupštine Mediteranskog kiparskog simpozija.

Simpozij je inače prošle godine uspješno sanirao poslovanje, odblokiran mu je račun i podmirene su sve obveze. Tijekom 2014. godine na raspolaganju je ima 140 tisuća kuna, 70 tisuća kuna proračunskih sredstava Grada Labina i isto toliko Istarske županije. U umjetničkoj sferi djelovanja dovršen je projekt s 35. izdanja Mediteranskog kiparskog simpozija iz 2007. godine, kada je realizirana monumentalna i memorijska skulptura akademskog kipara Petra Dolića iz Zagreba „Vrata u bolju budućnost“, koja će se uoči Dana domovinske zahvalnosti i 20. godišnjice Oluje postaviti u Parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Ove godine Udruga Mediteranski kiparski simpozij raspolaže s 120 tisuća kuna, 70 tisuća potpora je Grada Labina i 50 tisuća Istarske županije. S tim novcem ni ove se godine neće održati novo izdanje simpozija, ali će Stručni savjet uskoro donijeti program za iduću godinu, u kojoj se očekuje i dovršetak kuće, info-punkta Mediteranskog kiparskog simpozija na Dubrovi, a ukoliko se u financiranje uključi u Općina Sveta Nedelja, koja je suosnivač Udruge, moglo bi se krenuti i u sanaciju skulptura, ali i u neke druge projekte kao što su izrada web stranica.

centar za kulturu i obrazovanje grad labin labin dubrova josip diminić mks mediteranski kiparski simpozij