Mediteranski kiparski simpozij prioritet Istarske županije sa izdvojenim najvećim iznosom od 50 tisuća kuna za 2009. godinu

Mediteranski kiparski simpozij prioritet Istarske županije sa izdvojenim najvećim iznosom od 50 tisuća kuna za 2009. godinu

4.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Mediteranski kiparski simpozij u županijskoj stavci Likovno- galerijska djelatnost, film, fotografija i ostali mediji, koja teži pola milijuna kuna, postiže najveću potporu za 2009. godinu, što je slučaj i u prošlogodišnjem programu javnih potreba u kulturi. Njihovom je 37. izdanju namijenjeno 50 tisuća, dok je za investicijski program predviđeno 100 tisuća kuna. Sljedeće na listi prioriteta nalazi se Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre s nešto većom županijskom potporom nego 2008. godine.

Sveukupno 70 tisuća kuna proslijeđeno je za tematsku bienalnu selektivnu izložbu društva, samostalne izložbe članova, revijalnu godišnju izložbu članova, projekt »Print to art« i samostalnu izložbu gostujućeg umjetnika Zlatka Kopljara.


Po 50 tisuća kuna za svoje su sadržaje opet dobili Centar vizualnih umjetnosti Batana za 17. Mundial fotofestival »Rovinj 2009«, Pučko otvoreno učilište Poreč za 49. Annale (što je dvadeset tisuća kuna više nego za 48. izdanje) i Photodistorzija te Multimedijalni centar Luka za Projekt Obrovac, projekt Cinemania(c) 2008, izložbe u Anexu i katalog/grafičku mapu Erosa Čakića. Novigradskom Muzeju Lapidarium za programsku djelatnost galerije Rigo i Media scape 11: Novi (media) grad III pripast će 40 tisuća kuna, dok će upola manji iznos biti usmjeren Multimedijalnom centru Rovinj za Artexchange i izložbeni program za 2009. godinu labinske Gradske galerije.


Preostalih trinaest programa ove djelatnosti od županijskog Odjela za obrazovanje, kulturu i sport dobit će po deset tisuća kuna. Riječ je o izložbi »Radovi na papiru/Motika i ostali« Grada Pule, »R.A.P« Zavičajnog muzeja Grada Rovinja, programu izložbi suvremenih umjetnika Studija Golo brdo, izložbenom programu galerije Alvona, Bubamari d.o.o. i galeriji Marino Cettina za 2009. godinu, izložbi radova pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Međunarodnoj keramičarskoj radionici u Tinjanu Općine Tinjan, izložbama u Šikutima i Svetvinčentu KUD-a Šikuti Machine, Danima talijanskog filma u Rovinju tamošnje Zajednice Talijana, godišnjoj izložbi članova Društva arhitekata Istre te fotografskom Ex temporeu Zajednice Talijana Novigrad.

N. HAUSER

mks mediteranski kiparski simpozij kultura kiparstvo bijela cesta ante rašić dubrova park skulptura josip diminić