MEĐ. KONTROLNA MN UT. / LABIN: MNK Potpićan 98. (HR)-KMN Puntar (SLO) 4:3 (2:1)

MEĐ. KONTROLNA MN UT. / LABIN: MNK Potpićan 98. (HR)-KMN Puntar (SLO) 4:3 (2:1)

5.9.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Malonogometaši Potpićna došli su golom Hoxe u zadnjim sekundama utakmice do pobjede u kontrolnom srazu protiv slovenskog prvaka Puntara iz Tolmina. Teško je reći da pobjeda domaćih nije zaslužena ali su agilni i borbeni Slovensi za večerašnju izvedbu osim pozitivne ocijene zaslužili barem jedan bod.

 

LabinSport

 

.

PRVO POLUVRIJEME

.

Prvi desetak minuta susreta u potpunosti je pripalo gostima koji su imali stalnu terensku inicijativu. Prvi ipak prijete domaći u drugoj minuti ali Lalić šutirao prored gola. Uzvraća Laharnar s dvanaest metara u četvrtoj ali Didović sad brani. Dvije minute nakon toga najbolja prigoda domaćih, Bojkić se našao sam pre Mohorićem ali je u rolanju učinio potez više.

.

0:1 – LAHARNAR u 8 minuti

Svoje terensku inicijativu gosti su okrunili u osmoj minuti preko Laharnara koji vješto pogađa kroz Funčićeve mnoge. Dvije minute potom Helnik krade loptu Keven Drndiću ali Funčić spašava domaće u situaciji „oči u oči“.

.

Od jedanaestoj i četrnaestoj minuti dvije polu-prigode domaćih. Kosir nakon odličnog prijema lopte šutira mlako pa Mohorić lako brani a potom Patrik Drndić radi potez više nakon solo prodora pa mu Mohorić uklizavanjem na šest metara iskosa s lijeve strane krade loptu te otklanja opasnost od svog gola.

.

1:1 - LALIĆ u 15. minuti

Domaći poravnavaju nakon odlične asistencije Kevena Drndića za Lalića koji još bolje iz okreta sa šest metara trese mrežu gostiju.

.

2:1 - RADUSIN u 16. minuti

Minut kasnije najljepša akcija u prvom dijelu. Lalić dijagonalom pronalazi Kosira a ovaj odlično ubacuje na drugu vratnicu gdje se na dva metra od prazne mreže našao Radusin koji je lako poentirao. U istoj  minuti je mogao poravnati Čejić ali je Funčić odlično obranio.

.

Do kraja prvog dijela jedina vrijedna spomena bila je akcija u kojoj je Lalić majstorski proigrao Novoselca a ovaj još bolje Bojkića no mladi napadač domaćih previše je petljao i prigoda je otišla u nepovrat.

.

DRUGO POLUVRIJEME

.

Ponovno prvi prijete domaći preko Lalića kojeg je odlično uposlio Radusin no njegov udarac sa šest metara iskosa s desne strane otišao je pored bliže vratnice gostujućeg vratara.

.

2:2 – GRABEŠĆEK u 24. minuti

Dvije minute kasnije gosti dolaze do poravnanja. Vasiljević je odlučno proigrao Grabešćeka a ovaj još bolje poentirao i Funčić je morao po drugi večeras put po loptu u svoju mrežu.

.

Od dvadeset pete do dvadeset devete minute tri neiskorištene prigode domaćih. Najprije Bojkić uklizava na loptu koja ipak završava pored gola, potom Hoxha gađa također pored gola a onda najbolja prigoda domaćih na utakmici. Patrik Drndić je bio sapleten u gostujućem šestercu, suci du bez dvojbe pokazali na penal iz kojeg je Radusin umjesto mreže pogodio Gorinčića u glavu.

.

3:2 – LALIĆ u 34. minuti

Hoxha odlično proigrava Lalića a ovaj s šest metara neobranjivo pogađa mrežu gostiju, lopta se „zabila“ pod samu gredu.

.

3:3 – ČEJEĆ u 35. minuti

Rosić na brzinu izvodi aut, odlično upošljava Čejića koji majstorski pogađa za treće poravnanje na utakmici. Domaći nakon toga kreću na sve ili ništa. Najprije Laliić šutira jako ali Gorinčić maestralno vadi loptu iz samih rašlji.

.

4:3 – HOXHA u 40. minuti

Slijedi igra domaćih bez vratara, s igračem više u polju, koju je Hoxha okrunio deset sekundi prije kraj golom s dva metra u praznu mrežu nakon odličnog proigravanja petom Radusina.

.

Sve u svemu solidna malonogometna predstava i odlična provjera spremnosti za jedne i druge. Uzvrat je u utorak 08. rujna u Tolminu.

..

LIGA PRVAKA IPAK U PULI

Potpićanci su danas demantirali vijest koju su u svom jučerašnjem izdanju objavile zagrebačke Sportske Novosti prema kojima bi se njihova skupina Lige prvaka navodno trebala igrati u Poreču od 24.-27. rujna. U klubu negiraju da je bilo tko od njihovih službenih osoba dao taj podatak te najavljuju da će se utakmice, kako je već bilo i najavljeno, igrati u pulskom Domu sportova „Mate Parlov“ od 01.-04. listopada. Prvi dan, u četvrtak 01. listopada Potpićanci će od 20,3o igrati protiv prvaka Cipra - momčadi Omonie iz Nikozije, dan kasnije u istom terminu suparnik će im biti srpski prvak Kolubara iz Lazarevca a jedino se još ne zna točan termin nedjeljne utakmice protiv prvaka Azerbejdžana. Bude li HTV izravno prenosio tu utakmicu ona će započeti u 15,oo sati u protivnom i ova bi se igrala od 20.3o. Sva tri dana dva i pol sata prije utakmice u kojoj igra Potpićan 98. sastaju se međusobno preostala dva sudionika kvalifikacijske skupine.

..

BEZ SLOVENSKE ZASTAVE

Iako se radilo o međunarodnoj utakmici u kojoj su se ni manje ni više sastali nacionalni prvaci Hrvatske i Slovenije organizacija utakmice je, najblaže rečeno, bila na nivou malonogometnog sraza rekreativaca na radničkim sportskim igrama. Uz cijeli niz sitnih i krupnih propusta svakako je najveći onaj s slovenskom zastavom koja nije bila istaknuta unatoč uvriježenim standardima ali i međunarodnim pravilima. U koliko je ova utakmica osim igračkih bila i provjera organizacijskih sposobnosti za predstojeći turnir Lige prvaka koji organiziraju u Puli onda je više nego jasno da je bila krajnje neuspješna. Prigoda za popravni biti će kontrolni, također međunarodni, susret protiv prvaka Italije Luparensea koji Potpićanci igraju u petak 11. rujna u Puli.

slovenija uefa futsal cup futsal keven drndić zoran peruško fatos hoxha mnk potpićan 98 potpićan 98 mali nogomet KMN Puntar Tolmin