Matija Grabrovečki i Helena Gleđa državni prvaci u trail trčanju Rekordan broj trkača na Valamar Trailu

Matija Grabrovečki i Helena Gleđa državni prvaci u trail trčanju Rekordan broj trkača na Valamar Trailu

1.10.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Rabac, biser Kvarnera, jučer je bio domaćin četvrtog izdanja Valamar Trail utrke koja je okupila više od 600 trkača iz Hrvatske i inozemstva. Na ADVANCED stazi u dužini od 52 km ujedno je održano i državno prvenstvo u trail trčanju u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a od 80 prijavljenih natjecatelja titulu najboljih osvojili su Matija Grabrovečki iz AK Rudolf Perešin i Helena Gleđa iz AK Dubrovnik. Osim ADVANCED kategorije, natjecateljima su na raspolaganju bile još četiri staze - ULTRA od 72 km, TRAIL MARATHON dužine 42 km, TRAIL SEMI dužine 22 km i TRAIL MINI 13 km, tako da su u čarima trail trčanja jednako uživali trkači svih profila. Na najdužoj stazi dominirali su trkači iz Slovenije. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Meta Trampuž, a u muškoj Mitja Volčanšek.

Start utrke za sve kategorije bio je ispred hotela Valamar Sanfior 4*, a atraktivne staze natjecatelje su vodile uz bajkovite plaže, duboke šume i najviše vrhove u okolici Rapca i njegovog zaleđa. Osim prekrasne prirode, natjecatelji koji su u cilj stizali cijelo poslijepodne hvalili su i vrhunsku organizaciju, ljubazne volontere, kvalitetne okrijepe i neopisivo pozitivnu atmosferu prije, za vrijeme i nakon utrke. Stoga ne iznenađuje što je Valamar Trail već nakon četvrtog izdanja prepoznat kao najbolja trail manifestacija u Hrvatskoj koja iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u trčanje.

 

„Uložili smo jako velike napore na međunarodnom trail tržištu da privučemo strane trkače što je rezultiralo ovako velikim odazivom. Jako smo ponosni što je kvalitetu Valamar Traila prepoznao i Hrvatski atletski savez i što je upravo ovdje održano prvo nacionalno prvenstvo u trail trčanju. Ovom prilikom želio bih se posebno zahvaliti svim volonterima, Valamar Rivieri, Turističkoj zajednici Labin - Rabac i svim partnerima koji nas podržavaju i rade s nama na pozicioniranju Istre kao nezaobilazne svjetske outdoor destinacije," istaknuo je Alen Paliska, direktor utrke.

 

„Podrška sportskih manifestacija dio je krovnog programa Valamar Riviere i vjerujemo da ćemo uz kontinuirana ulaganja u razvoj infrastrukture, kvalitetne organizatore i podršku lokalne zajednice uskoro zaista postati nezaobilazna destinacija na europskoj outdoor sceni. Natjecatelji iz 18 država svijeta koji su se danas okupili u Rapcu potvrda su da smo na pravom putu i da u narednim godinama možemo očekivati još bolje rezultate," nadodao je Toni Hrvatin, voditelj razvoja i destinacijskih proizvoda Valamar Riviere.

 

„Razvoj outdoor aktivnosti primaran je proizvod koji želimo razvijati posebno u pred i posezoni jer grad Labin i Rabac pružaju jedinstven spoj prirodnih ljepota i široku lepezu mogućnosti za aktivan odmor. Iznimno sam ponosna što smo ovog vikend u Rapcu mogli ugostiti najbolje domaće i inozemne trail trkače koji će, vjerujem, svojim pozitivnim iskustvima biti najbolja promocija destinacije u svijetu. Velika zahvala ide organizatorima iz Sport boxa i SRK Alba na odličnoj i profesionalnoj organizaciji utrke i tvrtki Valamar Riviera d.d. koja svojom potporom i angažmanom uvelike doprinosi realizaciji zajedničkih ciljeva u lokalnoj destinaciji" zaključila je Radmila Paliska Kos, direktorica TZ Labin - Rabac.

 

 

Više o rezultatima: https://stotinka.hr/hrv

rabac valamar trail trail utrka utrka srk alba alen paliska