Mateu Načinoviću svjetsko boćarsko zlato u štafeti | Tanja Grubiša i Nives Jelovica brončane

Mateu Načinoviću svjetsko boćarsko zlato u štafeti | Tanja Grubiša i Nives Jelovica brončane

28.10.2018. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

Novo zlato dolazi u Istru! Iako Mateo Načinović ne igra za istarski klub, svakom stanovniku Čepića kraj Labina, odakle je Mateo, danas je srce ponosno jer je njihov susjed s kolegom Marinom Ćubelom osvojio zlatnu medalju na SP za igrače do 23 godine u pravom trileru finala.

Naime, nakon prvih regularnih pet minuta Načinović i Ćubela bili su poravnati s Talijanima – 50:50. Krenulo se u raspucavanje, u dodatne dvije i pol minute, gdje su naši pogodili 28 boća, jednu više od Talijana za veliko slavlje kompletne hrvatske delegacije u Kini.

Europske prvakinje i članice BK Labin, Nives Jelovica i Tanja Grubiša nažalost su poražene od francuskog para u polufinalu pa im je pripala bronca što je također rezultat na koji treba biti ponosno hrvatsko boćanje.

Broncu je ulaskom u polufinale osigurao i Cerovljan Filip Matijašić koji je u paru s Lukom Gašparom pobijedio slovensku kombinaciju Sodec-Povh 11:7 u četvrtfinalu. Za finale boriti će se sa srpskim parom koji je porazio Francuze u četvrtfinalu.boćanje mateo načinović nives jelovica tanja grubeša svjetsko prvenstvo