Maškare vladaju Labinštinom

Maškare vladaju Labinštinom

2.2.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Meštar Labinjonske kompanije, domoće folšarije Pipica u subotu je preuzeo vlast u Gradu Labinu. Ključeve Grada predao mu je sada već bivši gradonačelnik Tulio Demetlika. Maškarana svečanost u subotu je na Trgu labinskih rudara bila slabo posjećena, no maškarane skupine pobrinule su se da Trg labinskih rudara ipak ne bude prazna.

Osim Folšarije tu su bili i labinski Farabuti, maškare iz Šapjana i Moščenićke Drage, Žejanski zvončari i Pehlinski feštari. Samo oni najvjerniji i najjači ljubitelji maškara, kako je rekao Pipica, prkosili su vremenskim uvjetima zbog kojih bi mnogi ostali kući. Nakon primopredaje ključeva obješen je ovogodišnji krivac za sva zla i nedaće – pust Štrukador.

Ključ je u pravim rukama, rekao je novi labinski podeštot, nakon što mu je teška srca Demetlika predao ključeve grada. Obećat vam neću ništa rekao je podeštot Pipica i nastavio: (ton – Pipica).  A već je počeo i s prvim akcijama: (ton – Pipica 1). Po uzoru na novu hrvatsku predsjednicu i novi labinski gradonačelnik će se preseliti: (ton – Pipica 2).

Nakon preuzimanja ključeva Grada Labina maškare su krenule u Labinjonski đir, a Labinštinom će vladati do 17. veljače. Jučer su u Sportskoj dvorani organizirane i dječje maškare, a male maškare spalile su i svog pusta kojem su dali ime Refani Šenac.

 

Foto: Radio Labin

 

Više ovdje

 

 

 

 

maškare labinjonski đir pipica demetlika ključevi grada refani šenac labinjonska kompanija domoća folšarija