MAŠKARE PREUZELE KLJUČEVE GRADA Keko novi podeštot

MAŠKARE PREUZELE KLJUČEVE GRADA Keko novi podeštot

18.1.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Labinjonska kompanija, domoća folšarija u petak navečer je uz pomoć svojih prijatelja Farabuta, preuzela vlast u Gradu Labinu. Gradonačelnik Valter Glavičić ključeve Grada predao im je nakon dugih i teških pregovora. Ključeve Grada razmijenio je za uniformu novog labinskog podeštota Eura Lauba poznatijeg kao Keko.

Anke ku je vreme od maškarah, kalojmo si skupa maski i budimo ljudi i uživajmo va ven lepen vremene i veselije ko ono nosi, rekao je Keko.

Dosadašnji gradonačelnik Valter Glavičić zahvalio se i najavio kako grad prepušta u sigurne ruke te u ovo vrijeme karnevala odlazi na zasluženi godišnji odmor. Vesela grupa nastavila je svoj put do Zelenica gdje će podignuti ovogodišnjeg Pusta. U subotu, 1. veljače organizirat će se dječja povorka sastavljena od polaznika dječjih vrtića "Pjerina Verbanac" i Gloria, labinskih osnovnih škola, mažoretkinja, plesnog studija Cool step te zumbe. U srijedu, 19. veljače tradicionalno će posjetiti Centar "Liče Faraguna", gdje će uz pratnju harmonike organizirati ples pod maskama i zabaviti korisnike Centra. Maškare će Labinom vladati do 22.veljače kada će se održati velika maškarana povorka i suđenje te spaljivanje Pusta. Ove godine kreću s poligona i završno predstavljene je na Zelenicama. Očekuju oko 500 sudionika, a svoj su dolazak najavile skupine iz Čepića, Štrmca, Koromačna, Ripende, unutrašnjosti Istre, Primorsko-goranske županije, a upit imaju i iz Župe dubrovačke. Dječji maskenbal ove godine organiziran je u Lamparni i to 25. veljače s početkom u 17:00 sati.

Branko Biočić


maškare valter glavičić euro laube keko labinjoska kompanija domoća folšarija farabuti