Maškarana povorka prošla kroz Labin: SPALJEN PUST AKO ALO ŠPACAKAMIN

Maškarana povorka prošla kroz Labin: SPALJEN PUST AKO ALO ŠPACAKAMIN

3.3.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Maškarana povorka sa 17 skupina i gotovo 500 maškara iz cijele Labinštine ali i Lovrana, Voloskog, Višnjana pa i gostiju iz Vrnjačke Banje prošla je u subotu poslijepodne kroz Labin. Od Osnovne škole na Katurama pa do centra Zelenica uveseljavala je labinjane izvodeći razne komedije a na kraju je glavom platio onaj tko je kriv za sve, Pust Aklo alo Špacakamin kojeg su spalili u centru grada.

U maškaranoj povorci sudjelovali su Labinske mažoretkinje, organizator Labinjonska kompanija - domoća folšarija sa čudnovatom šumom, maskirana djeca iz Labnskih dječjih vrtića Gloria i Pjerina Verbanac koji su se maskirala u leptiriće, cvjetiće, bubamare, cvjetove, Zumba Movimento sa svojim Starčkim domom, Moćni Rusi iz Kožljaka i Šušnjevice, Farabuti sa svojim afričkim đirom, Ninje iz Koromačna, In mambo veritas iz lovrana, maškare spod kamina iz Štrmca sa svojim labuđim jezerom, Zmešani iz Voloskog koji su izveli Balkankan Moulin Rouge, Disnilend iz Višnjana, Čepljonski amiši i drugi.

Fešta je završena plesom maškara u Me gusti ali tu nije kraj jer labinske maškare organizirano sudjeluju u nedjelju 3. ožujka na Riječkom karnevalu a 5.ožujka održat će se Dječji maskenbal. (B. BIOČIĆ)

maškare promet zatvorena cesta ulica zelenice maškarana povorka labinjonska kompnija domoća folšarija čepljonske maškare