Marko Ružić državni prvak U21 u lovu štapom s morske obale

Marko Ružić državni prvak U21 u lovu štapom s morske obale

12.10.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

RK Porat iz Podstrane 8. i 9. listopada bio je domaćin Državnog prvenstva u lovu štapom s morske obale u kategorijama U16 i U21.  Po lijepom, mirnom i sunčanom vremenu nastupilo je po 24 natjecatelja koji su pravo stekli kroz regionalna kvalifikacijska natjecanja.

SRD "Galeb" iz Raše na natjecanju je sudjelovao sa 3 natjecatelja. Za kategoriju U16 po prvi put na Državnom natjecanju sudjelovao je Fran Baćac te je osvojio odlično 10. mjesto čime si je osigurao direktan plasman na Državno natjecanje i slijedeće godine.
U kategoriji U21 natjecali su se Marko Ružić i Ivan Batelić. Prvog dana lova Marko je nakon 5 sati lova uspio uloviti  31 komad ribe ukupne težine1.461 grama što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu prvog dana. Drugi dan lova je bilo puno manje ribe ali je Marko u zadnjim trenucima lova uspio pobjediti u svom sektoru čime je ostvario 5.mjesto drugog dana šta je bilo dovoljno za sveukupnu pobjedu i osvajanje naslova Državnog prvaka za 2022. godinu. Ivan se plasirao na 14. mjesto te su u ekipnoj konkurenciji osvojili odlično 2.mjesto i postali viceprvaci Hrvatske. 
Za ovakve rezultate juniora iz Raše možemo najviše zahvaliti voditelju škole ribolova Daliboru Brajkoviću i treneru Dilanu Mileti.

SRD Galeb Raša

marko ružić sportski ribolov srd galeb raša