Mario Gigović na razmjeni mladih u Makedoniji

Mario Gigović na razmjeni mladih u Makedoniji

28.1.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Uz potporu riječkog EU kluba, Udruge za promicanje projektne kulture, nastale s ciljem promicanja projektne kulture kao jednog od osnovnih preduvjeta uspješnog privlačenja i korištenja sredstava Europske unije, Mario Gigović, član Savjeta mladih Grada Labina sudjelovao je u razmjeni mladih u makedonskom gradu Strugi.

 

Šezdesetak mladih iz deset europskih zemalja, u projektu čiji je organizator Centar za mlade iz  Skopja bavili su se proaktivnom analizom karnevala kao sredstva multikulturalnosti.

 

 

Karneval kao sredstvo multikulturalnosti

 

 

 „Sudjelovali smo i na Vevčanskome karnevalu, koji ima dugu i specifičnu tradiciju", ispričao nam je Mario Gigović, te dodao kako je količina pozitivne energije i multikulturalnosti koja je vladala kroz deset dana međunarodne razmjene mladih zaista zapanjujuća, a kvaliteta organizacije i naučenoga impresivna, pa će korisne ideje primjenjivati u daljnjem radu na projektima i suradnji s kolegama iz Savjeta.

 

Savjet mladih Grada Labina ispočetka se profilirao kao vrlo aktivan i ambiciozan, odrađujući tako nekoliko vrlo pohvalnih projekata za mlade Labinštine, a početkom predstojeće godine započeli su s međunarodnim suradnjama i razmjenama iskustva.

 

Podsjetimo da je Savjet mladih Grada Labina za ovu godinu najavio brojne aktivnosti, koje su podržane od vijećnika Gradskoga vijeća Grada Labina i gradonačelnika Tulia Demetlike od kojih ističemo Dane umjetnosti – projekt "Art Days" koji će ovoga ljeta biti upotpunjeni brojnim novim idejama i kreativnim tematskim sadržajima, ali nove projekte, poput festivala fotografije "Blic Days" i hvalevrijedne projekte međunarodne suradnje.

Foto by FB

 

 

mario gigović savjet mladih grada labina razmjena mladih makedonija