Marina Benković iz Labina: Sa 16 godina otišla sam na prvi veliki put koji me obilježio. Danas sam profesionalna putnica

Marina Benković iz Labina:  Sa 16 godina otišla sam na prvi veliki put koji me obilježio. Danas sam profesionalna putnica

3.1.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na izložbu Marine Benković zalutala sam posve slučajno jedan petak u galeriju Lav, šarmantno i pomalo romantično mjesto iznad Kamenitih vrata. Iako nisam znala o čemu se radi, čim sam ušla privukle su me čarobne fotografije pejzaža i odmah sam se zalijepila za njih. Nakon uvodnog govora kustosice i same Marine Benković znala sam da ova djevojka ima mnogo što za ispričati. I to ne samo fotografijama. Taman se vratila s putovanja u Jordan i izdvojila malo vremena za mene prije odlaska u Istru na praznike kod svojih.

“Nakon 5 godina u Italiji gdje sam radila i studirala vratila sam se doma u Labin i krenula tražiti posao. Sedam mjeseci uredskog posla u sektoru telekomunikacija koji me nikako nije zanimao bilo je dovoljno da odlučim da sam premlada da se zadovoljim poslom u kojem sam duboko nesretna i napravim rez.” Upisala je tečaj za vodiče, položila završni ispit u subotu, a u nedjelju već vodila svoju prvu grupu Engleza u Rovinj. Sve ostalo je povijest. 

“I tako 2013. godine postajem freelancer, otvaram svoj obrt Wanderlust i krećem raditi ture po Hrvatskoj i Sloveniji.” Cijelu jednu sezonu provela je u Italiji, radila s Englezima, Talijanima i Francuzima dok 2015. nije počela surađivati s američkim tržištem koji im je trenutno i najdominantnije.

Cijelu inspirativnu priču naše sugrađanke pročitajte ovdje

Autor: Veronika Švob

Foto: Aleksandar Selak

Izvor. https://super1.telegram.hr

mnarina benković putopis rad karijere turistički vodič.izložba