Marija Husar i Bruno Krajcar na `Špini` 17.8.2017. u 21h

Marija Husar i Bruno Krajcar na `Špini` 17.8.2017. u 21h

14.8.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinsko je kulturno ljeto kroz posljednjih mjesec i pol dana doživjelo nekoliko vrhunaca, a jedan od njih svakako je bila i minula Noć grada Labina, s mnoštvom zabavnih i glazbenih događanja na više lokacija u labinskom starom gradu.

 

Ovaj će, sedmi tjedan Labin Art Republike svakako proteći u mirnijim tonovima, sugerirajući da se ljetne gužve polako stišavaju. Atelieri labinskih likovnjaka otvoreni su za posjetitelje još nekoliko tjedana, uobičajeno ponedjeljkom od 19 do 21 i srijedom od 11 do 13 sati. Gradska galerija nudi retrospektivnu izložbu jednog od najistaknutijih domaćih slikara 20. stoljeća, Quintina Bassania, dok u crkvici Sv. Stjepana traje "Labinski uzlet mladih umjetnika". Utorkom će sve do sredine rujna biti organizirani Noćni razgledi starog grada, koji kreću ispred turističkogi nfo punkta u 21:30 sati.

 

Pretposljednji koncert ovogodišnjeg ciklusa "Klasično ljeto" održava se ove srijede 16. kolovoza u labinskoj župnoj crkvi, a "Musicae Sacrae" donose nam tenor Božidar Brajković i orguljaš Mario Penzar.

 

Tonovima duhovne glazbe biti će obojen i središnji događaj ovtjedne Art Republike - koncert Marije Husar i Bruna Krajcara, koji se održava ovaj četvrtak 17. kolovoza u 21 sat na "Špini."

 

Marija Husar već je godinama priznata kao jedna od najvrsnijih vokalistica hrvatske pop glazbe. Započevši svoj glazbeni put u dječjem zboru Zvjezdice, uskoro sa sestrom Ivanom kreće u estraden vode, prvo kao back vokal Tonija Cetinskog, a zatim i kao članica najuspješnije hrvatske ženske vokalne pop skupine Divas. Od prestanka djelovanja popularnih "Divasica" posvećuje se samostalnim glazbenim projektima te brojnim suradnjama, od koje je jedna i s pulskim skladateljem i klasično obrazovanim pijanistom Brunom Krajcarom, a labinski će koncert biti treći zajednički nastup ovo dvoje sjajnih glazbenika.

 

 

maja husar bruno krajcar kod špine špina koncert