Malvina Mileta treća na ''Susretu riječi'' (Audio)

Malvina Mileta treća na ''Susretu riječi'' (Audio)

6.7.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Labinska pjesnikinja Malvina Mileta osvojila je treću nagradu u kategoriji dijalektalne poezije na natječaju "Susret riječi" u Bedekovčini za pjesmu na cakavici "Stroh me je perke son ženska".

Pripada je i novčana nagrada te čitanje rada na završnoj svečanosti početkom rujna, gdje će biti predstavljeno i ostalih tridesetak djela koje je odabrao stručni žiri. Proširen izbor radova, pak, bit će objavljen u zborniku.

"Susret riječi" održan je po 40. put, a organizator, kulturološka udruga Pinta, bodovao je poetske radove na književnom jeziku, kajkavskom i čakavskom izrazu te prozne u sva tri izričaja.

- Riječ je o jednom od jačih natječaja takve vrste pa me iznenadila radosna vijest koju mi je telefonom javio Ivo Kalinski iz žirija. Organizator mi je ponudio da moju pjesmu izvedu glumci, no jedino sama mogu labinsku cakavicu predstaviti u punom sjaju, rekla nam je Mileta. I lani je, kaže, konkurirala u Bedekovčini, no tada je, kao i godinu prije, nagrađivana druga labinska pjesnikinja, Suzana Mušković.

Mileta je, podsjetimo, posljednji uspjeh zabilježila lani u studenome, kada je bila treća na tradicionalnom jakom međunarodnom natječaju za haiku pjesmu Kusamakuru. Odana labinskoj cakavici, ova je autorica prošle godine izdala i prvi roman na tom narječju, "Crni snih". (I. R.)

 

Radio Labin:

U izjavi za radio kazala je (Prilog Malvina Mileta). Na istom je natječaju protekle dvije godine nagrađena labinjanka Suzana Mušković. Osnovna je zadaća „Susreta" njegovanje poetskog i proznog izraza te promicanje i oplemenjivanje stvaralačke riječi. Tridesetak najuspješnijih radova, koje je izabrao Stručni žiri, bit će javno izvedeni na završnoj svečanosti ''Susret riječi'', 5. rujna u Bedekovčini kada će nastupiti i Malvina Mileta kako bi na najbolji način prezentirala labinsku cakavicu.(PrilogMileta-Bedekovčina)

 

Malvina Mileta knjiga roman Crni snih cakavica dijalekt suzana mušković pjesnikinja poezija promocija