Malonogometna liga prvaka UEFA Futsal Cup - najznačajniji sportski događaj ove godine u Istri

Malonogometna liga prvaka UEFA Futsal Cup - najznačajniji sportski događaj ove godine u Istri

30.9.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Sport

MNK Potpićan 98 konferencijom za tisak koja je održana u pulskom domu sportova Mate Parlov najavio je prvo kolo pulske skupine Lige prvaka koju će svi ljubitelji malog nogometa moći gledati od 1. do 4. listopada u Sportskoj dvorani "Mate Parlov" u Puli.

„Mi kao mala sredina uz skromni budžet uspjeli smo u nakani da kroz Ligu prvaka mali nogomet podignemo na veću razinu te gledateljima ponudimo nešto što će ih natjerati da u velikom broju dođu u Dom sportova Mate Parlov“, kazao je trener Potpićanaca Zoran Peruško.

Ako bi se odradila analiza skupine ona je više nego teška. Prvi favorit svakako je Araz iz Azerbejđana u kojem većinu igrača čine Brazilci. Ništa lošija nije ni Kolubara iz Lazarevca koja na svom popisu ima šest srpskih  malonogometnih reprezentativaca.

 

Potpuna nepoznanica ipak je Omonia iz Cipra koja je svoju snagu pokazala izbacivanjem jakih Košica iz Slovačke.

Taktika MNK Potpićan 98 je jasna. U četvrtak sa početkom u 20:30 sati pobijediti Kolubaru te u petak u isto vrijeme  to ponoviti sa Omoniom da bi se u nedjelju uz kamere HRT-a u 15 sati odigrala revija sa favoritom Arazom iz Azerbejđana.

U četvrtak i petak program lige prvaka donosi utakmice u 18 i 20 sati. U nedjelju, kada će sve biti jasno, prva utakmica je u 12.30 sati, a druga u 15 sati kada igra Potpićan sa prvakom Azerbejđana.

Kako bi hrvatski malonogometni prvak u Europi mogao učiniti podvig te se plasirati u elitno natjecanje Lige prvaka u kojem će biti 16 top ekipa, momčad je pojačana reprezentativcem BiH Slavenom Novoselcom te talentiranim Milanom Kljunićem. Do početka skupine Lige prvaka MNK Potpićan 98 u Labinu očekuje završna glazura i dodatno uvježbavanje prekida koji mogu donijeti puno laganih golova i iznenađenja za suparnike.

foto: M. Angelini

 

mnk potpićan 98 futsal uefa futsal cup mali nogomet liga prvaka