Malonogometna groznica počinje i završava darivanjem

Malonogometna groznica počinje i završava darivanjem

9.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Kako se približava prosinac, tako se u Puli zagrijava atmosfera za dvije "groznice" koje godinama oduševljavaju Puljane i njihove goste. Ona najveća, Sajam knjige, zbog koje će brojni pohrliti u Dom hrvatskih branitelja, "samo" što nije počela. No, postoji i ona druga, sportska strana priče u gradu zbog koje će Dom sportova Mate Parlov u drugoj polovici posljednjeg mjeseca u godini, od 12. do 28. prosinca, pohoditi staro i mlado da bi zajedno s organizatorima, Sportskim društvom Hakl, i pokroviteljem Gradom Pulom, još jednom Pulu pretvorili u prijestolnicu dvoranskog nogometa u Hrvatskoj na Malonogometnom turniru "Moja ulica, moja ekipa". Ove će se godine održati u znaku prerano preminulog člana SD Hakla Alena Benazića.

 

Pulski turnir, koji je u posljednje tri godine dvaput bio najmasovnije okupljalište haklera u Hrvatskoj po broju prijavljenih momčadi u glavnom dijelu turnira, međutim, nije samo sraz sportaša i rekreativaca, bučnih navijača koji gradu vraćaju dio urbanog identiteta, već je godinama prigoda da se dobrim djelima pomognu najpotrebitiji.

 

Ove godine, dok još uvijek traju završne pripreme za organizaciju turnira koji će uskoro biti i službeno najavljen, članovi SD Hakla odlučili su pomoći novim/starim članovima sportske Pule, rukometašima novooformljenog kluba Veruda čijim entuzijazmom (na utakmice odlaze vlastitim vozilima) započinje nova sportska priča grada. Za početak su članovi SD Hakla odlučili Verudeže opskrbiti novom garniturom dresova.

 

- Naravno da je na "Ulici" mali nogomet, samim time i sportsko druženje, u središtu zbivanja. Međutim, uz njega ide i humanitarna akcija koju svake godine provodimo i koja ima veliku podršku gledatelja, ali i ovakva suradnja s novim sportskim entuzijastima kojima pružamo malu ruku podrške u njihovim nastojanjima da pokrenu novi sportski klub u Puli. Također, uključili smo se i u akciju policije u prevenciji ovisnosti, kaže Ervin Radulović, član Organizacijskog odbora MNT "Moja ulica, moja ekipa 2014.".

 

Proteklih sedam, osam godina SD Hakl je, upravo uz pomoć vjernih gledatelja, odričući se prihoda finalnog dana turnira, donirao više od 250 tisuća kuna raznim institucijama, udrugama i pojedincima. Kako ističu organizatori, i ove godine će se nastaviti ta lijepa priča pulskog turnira pa će ponovno "božićnicu" od oko 30 tisuća kuna dobiti jedna od pulskih institucija koja radi s najpotrebitijima, pogotovo djecom.

 

No, SD Hakl nerijetko pomaže i "svojim" sportašima, promičući sportske aktivnosti bez obzira imaju li veze s malim nogometom. Tako su u prošlosti s četiri kompletne sportske garniture opskrbili sportsku sekciju pulske Osnovne škole Vidikovac.

 

Jer, kako ističe Radulović, sport nije samo promicanje zdravog načina života, već i svojevrsna prevencija od štetnosti u društvu. Tako će SD Hakl ove godine financijski podržati, odnosno pomoći u izdavanju brošure, u sklopu policijske akcije u borbi protiv ovisnosti "Droge, ovisnost i mladi", koju provodi hrvatska sekcija IPA-e, međunarodne policijske asocijacije (International Police Association), po južnoj Istri.

 

Izvor:  www.sdhakl.hr

SD Hakl IPA Istra dvorana mali nogomet darivanje druženje publika Alen Benazić hakleri momčadi Labin Pula ekipe Ulica Moja ulica Pula groznica zima