Luka Ružić, 14-godišnji nogometaš iz Nedešćine samo u jesenjskom dijelu zabio 34 pogotka

Luka Ružić, 14-godišnji nogometaš iz Nedešćine samo u jesenjskom  dijelu zabio 34 pogotka

13.12.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

NEDEŠĆINA - U moru slabih jesenskih nogometnih rezultata, na nogometnoj karti Labinštine zasjalo je jedno novo nogometno ime. Svojim izvedbama već je upisan u notese prvoligaša iz Pule i Rijeke, a način na koji se poigrava s protivničkim obranama nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Riječ je o mladom četrnaestogodišnjem Luki Ružiću igraču "Jedinstva Omladinca" koji je u  prvom dijelu prvenstva od 47 nedešćanskih  golova postigao čak 34.

 

Posebno je impresivan bio u posljednjih pet kola u kojima je momčad osvojila maksimalnih 15 bodova, a Luka je u njima od ukupno 25 golova postigao čak 23. Sasvim je običan dječarac, učenik osmog razreda Osnovne škole u Svetom Martinu, a osim nogometa velika su mu ljubav i motori i to "crosseri", te svojim redovito para uši susjedima u Ružićima.

Odlično se snalazi i u sviranju harmonike. Na nogometni teren u Nedešćini počeo  je najprije dolaziti u školu nogometa, gdje mu je prvi trener bio Silvano Klapčić.

- On mi je usadio prve nogometne korake - govori Luka - a potom sam u mlađim pionirima bio pod palicom Elvisa Šumberca. U jednoj sam sezoni bio i kapetan momčadi, a od samog početka igranja nogometa uživao sam u svakom postignutom golu i svakom se radujem kao da je prvi.

Velika mu je prednost brzina koju posjeduje. Osim u pionirima, koje vodi Bečić, Luka gotovo redovito nastupa i za kadetsku momčad, a do sada je u odigranih pet utakmica postigao četiri gola. Nedešćani su svjesni da će Luka vrlo brzo morati potražiti sredinu u kojoj može napredovati još više i pokazati svima o kakvom se potencijalu radi. U nekoliko navrata gledali su ga treneri "Istre 1961" i "Rijeke" i na ljeto će ga obje momčadi željeti u svojim redovima.

- Uzor mi je Eduardo da Silva i uživam gledajući ga kako igra. Znam da ću vrlo  brzo morati promijeniti sredinu i možda je najbolje razdoblje za to nakon završetka osnovne škole. Volim nogomet, volim trenirati i uz potporu roditelja i starije sestre pokušat ću sve da bih uspio u ovom sportu. Savjetovat ću se i odabrati ono što je za mene najbolje te ću i u drugoj sredini nastaviti s onim što najviše volim - pobjeđivati i zabijati golove.

Labinština je oduvijek bila rasadnik talentiranih igrača koji su se kasnije dokazivali u većim klubovima. Uvjereni smo da će i Luka Ružić krenuti njihovim stopama.  R. FONOVIĆ

luka ružić nogomet sport napadač nk jedinstvo omladinac nedešćina