Loši vremenski uvjeti stali na put uspješnom održavanju kiterijske regate 1.6 za klasu Optimist u Crikvenici

Loši vremenski uvjeti stali na put uspješnom održavanju kiterijske regate 1.6 za klasu Optimist u Crikvenici

25.3.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 22. do nedjelje 24. ožujka, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na Crikveničkoj regati za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog društva Val. Crikvenička regata prva je u nizu serije od 6 regata kriterija 1.6 u proljetnom kalendaru koje se boduju za sastav reprezentacije, što podrazumijeva jaku konkurenciju od kojih će 12 najboljih braniti boje Hrvatske na ovogodišnjem evropskom i svjetskom prventstvu za klasu Optimist. Sastav reprezentacije zaključit će se krajem svibnja nakon Memorijala Antolić Česić. Na regatu se odazvalo oko 140 jedriličara.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, Paola Miletić, David Medančić, Viktor Kulić Golja, Antonio Milevoj, Goran Šime Stipanov, Fran Diminić i Anteo Šumberac.

U petak, prvi dan regate, uspješno je održan tek jedan plov po slabom levantu jačine 8 čv, drugi plov je prekinut zbog nedostatka vjetra. Nažalost, vremenski uvjeti preostala dva dana nisu bili naklonjeni floti jedriličara. U subotu se nije jedrilo zbog nedostatka vetra, a nedjelju zbog orkanske bure koja je prijetila u akvatoriju Crikvenice. Regatni odbor nije imao izbora nego zaključiti regatu s održanim tek jednim plovom prvog dana regate što nije bilo dovoljno za proglašenje najboljih.

Šta se tiče jedrenja, treba spomenuti da je Antonio Milevoj u prvom plovu ušao u cilj na odličnom 5. mjestu, dok je drugi plov prije prekida, okrenuo bovu od orce na prvom mjestu i vodio regatu ispred najbolje rangiranih jedriličara na kriterijskoj ljestvici.

Jedriličari Kvarnera, Leon Kalac, David Medančić, Antonio Milevoj i Paola Miletić već u srijedu kreću put Italije gdje se na jezeru Garda održava 31° Lake Garda Optimist Meeting. S obzirom da je ove godine Svjetsko prvenstvo upravo na jezeru Garda na regatu je do danas prijavljeno više od 1000 jedriličara iz cijelog svijeta.

 

Luka Sinković

www.jkkvarner.hr

 

regata jk kvarner jk kvarner rabac leon kalac