Stampar M - Stampar

LOELL DUINN predstavlja zvukove KARPATIE KONCEPTUALNI DRUGI ALBUM `SUSRET ISTOKA I ZAPADA`

LOELL DUINN predstavlja zvukove KARPATIE  KONCEPTUALNI DRUGI ALBUM `SUSRET ISTOKA I ZAPADA`

21.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Novih 10 pjesama labinskog etheral neo-folk benda Loell Duinn (izgovara se ''lo-el d^in'') na proljetni ekvinocij ugledalo je svijetlo dana. Počevši s 21. ožujka drugi službeni album „Karpatia" dostupan je na audio i video web streamovima, kao i u digitalnom te CD formatu.

Koncept novog albuma je "Susret Istoka i Zapada" u duhovnom, metafizičkom, kulturno-umjetničkom i povijesnom aspektu...dakle mistično putovanje kroz povijest sudbina, emocija i vjerovanja znanih i neznanih ljudskom rodu.  

Ne zanemarujući dakle vrijeme i prostor u potpunosti, taj bi se "susret" desio (dešavao) na prostorima Balkana (u nama i van nas, u naše vrijeme i prije nas) u imaginarnoj zemlji zvanoj KARPATIA koja predstavlja "dom" svih različitih naroda što su se na tim prostorima sretali kroz povijest i, u tim susretima, spojili nespojivo u duhovnosti, kulturi i glazbi!

Cijeli proces stvaranja vezan uz album u rukama je benda, od samog snimanja i produkcije koju potpisuje gitarist i jedan od osnivača Alen Zarifović, do vizualnog identiteta benda.

Album izlazi za labinski nezavisni label - OSA Media.

 

Izlazak albuma prati singl MINA:

https://soundcloud.com/loellduinn/mina

MINA je pjesma pjevana na jeziku koji ne poznaje nikakve gramatičke oblike te lingvistička pravila... pjevana jezikom srca, razumljiva je onima koji slušaju svojim srcima.

Loellci spremaju i koncertnu promociju albuma širom regije kao i nastupe na festivalima u Poljskoj,Nizozemskoj i Italiji, naravno kreću i priprema za snimanje spota. Podsjećamo i na najavni singl albuma koji je izašao na valentinovo 14.02.2014  - pod nazivom La Fage  (čit: la faje - HRV. Lice)

https://soundcloud.com/loellduinn/la-fage-the-face

La Fage  je skladba koja prolazi 3 etape glazbenog putovanja i preobražaj koji ono donosi. Izmjenjuju se glazbeni stilovi, instrumenti, atmosfera te sukladno tome i vokalna dionica koja okrunjuje ovu skladbu kako kroz bez-tekstualnu vokalizaciju, tako i kroz tekst koji je pisan na MOZARAPSKOM* jeziku.

 

*(izumrli jezik šire pirenejsko-mozarapske skupine, kojim su se tijekom srednjeg vijeka, u vrijeme maurske okupacije, na području Španjolske služili Mozarabi, odnosno Židovi i kršćani preobraćeni na islam.)

 

Na albumu su svirali:

OLJA FROLO

Glas, udaraljke 

ALEN ZARIFOVIĆ

Klasična i akustična gitara, udaraljke 

GORAN BREZAC

Bubanj, udaraljke

PATRIK ŠĆIRA

Klavijature, samplovi

SAŠA BOŠKOVIĆ

Bas gitara

 

IVONA KIRŠIĆ

Flauta

MARINO MATOŠIĆ

Harmonika

 

Više o bendu na: https://www.facebook.com/LoellDuinn

 

 

loell duinn karpatia neo filk bend neo folk alen zarifović olja frolo