Literarni natječaj "Ca je ča": Priznanja pjesnicima

Literarni natječaj "Ca je ča": Priznanja pjesnicima

29.11.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Završni susret literarnog natječaja "Ca je ča", kojega labinska Gradska knjižnica raspisuje svake godine u povodu Mjeseca hrvatske knjige, održan je u petak u Malom kazalištu. U kategoriji odraslih priznanje je primilo petoro pjesnika izabranih među autorima 51 pristiglog rada, a u dječjoj kategoriji, gdje su pristigla 104 rada, diplome je dobilo šest učenika nižih i isto toliko učenika viših razreda iz labinskih osnovnih škola Ivo Lola Ribar i Matije Vlačića te osnovnih škola Ivan Goran Kovačić iz Čepića, Vladimir Nazor iz Potpićna i Ivan Batelić iz Raše.

Najbolji odrasli pjesnici bili su Nada Luboteni, Masimo Vladić, Suzana Mušković, Eler Dobrić i Ivanka Glavičić. Među nižim razredima prvo mjesto dijele Fran Mileta (Matije Vlačića) i Valentina Belušić (Ivo Lola Ribar), na drugom su mjestu Stefani Dudić (Ivan Goran Kovačić) i Lea Kozić (I.L.R), a na trećem Toni Baskijera (I.L.R.) i Roberta Smilović (Vladimir Nazor). Među višim razredima najuspješnije radove imali su Dina Družeta (M.V.) i Rea Radin (Ivan Batelić), koja ujedno dijeli drugo mjesto s Anamarijom Franković iz škole u Potpićnu, iz koje dolaze i trećeplasirane Silvija Ban i Ivana Miljuš. (R. S. )

 

U kategoriji nižih razreda nagrađeni su radovi „Moj labinjonski“-Fran Mileta, „Nonin kruh“-Valentina Belušić, „Ribar“-Stefani Dudić, „Niman lazno“-Lea Kozić, „Žveljarin“-Toni Baskjera i „Moj kroj“-Roberta Smilović. U kategoriji viših razreda nagrađeni su slijedeći radovi „Pensijeri“-Tina Družeta, „Marinajo“-Rea Radin, „Kuća od kamika“-Rea Radin, „Put“-Amalija Franković, „Magla“-Silvija Ban, i „Besedi“-Ivana Miljuš. Među 51 radom, koliko je pristiglo u kategoriji odraslih nagrađeni su radovi „Besedi“-Nada Luboteni, „Glova, mesecina, finta“-Masimo Vladić, „Ja neson Marija“-Suzana Mušković, „Materi va Tolije“-Eler Dobrić i „Bukaleta“-Ivanaka Glavičić.

 

 

 

fran mileta masimo vladić suzana mušković dina družeta rea radin ca je ča literarni natječaj kultura eler dobrić nada luboteni