Literarni natječaj "Ca je ča": laureati Ricardo Bolterstein,Ilaria Milevoj i Suzana Mušković

Literarni natječaj "Ca je ča": laureati Ricardo Bolterstein,Ilaria Milevoj i Suzana Mušković

16.11.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Kultura

RAŠA - Spontanošću, iskrenošću i razigranošću punu dvoranu RKUD-a “Rudar” iz Raše sinoć su osvojili najmlađi pjesnici Labinštine okupljeni na 15. po redu susretu ''Ca je ča'', koja se održala u organizaciji Gradske knjižnice iz Labina i pod pokroviteljstvom Općine Raša.

U kategoriji nižih razreda osnovnih škola prvu je nagradu osvojio Ricardo Bolterstein, učenik područnog odjeljenja OŠ Ivo Lola Ribar u Vinežu, drugu Paulo Honović, polaznik Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Čepića, dok su prigodne nagrade za treće mjesto došle u ruke Tajane Franković, učenice raške Osnovne škole Ivana Batelića i Kristine Vidaković iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Potpićna.

Pjesma Ilarije Milevoj(Ivo Lola Ribar Labin) proglašena je najbolja među učenicima viših razreda osnovne škole, raška školarka Rea Radin bila je druga s dvije pjesme, dok je treća nagrada došla u ruke Karle Novaković iz čepićke osnovne škole.

 

Dok se na natječaj iz osnovnih škola javilo čak 97 radova, srednjoškolci su poslali svega dvije pjesme, nedovoljno za podjelu nagrada, a “odrasli” pjesnici poslali su 27 radova, među kojima je najbolja bila pjesma poznate labinske pjesnikinje Suzane Mušković. Druga nagrada pripala je Malvini Mileta, a treće Gordani Dropulić i Ljubici Milevoj. Bila je to odluka istarskog pjesnika Drage Orlića dok su u povjerenstvu za odabir pjesama učenika bile Mirela Lepeš, Hasnija Karlović, Romina Miletić, Biserka Pavičić, Zvjezdana Sinković i Sandra Stipanov.

U ime pokrovitelja okupljene je pozdravio raški načelnik Pino Knapić, organizatora dogradonačelnica i v.d. ravnatelja Gradske knjižnice Liliana Vale, dok je voditeljica bila Morin Kudić.

literarni natječaj Ca je ča kultura RKUD Rudar pjesnici pjesme Osnovne škole Ricardo Bolterstein Ilaria Milevoj Suzana Mušković Malvina Mileta