Leon Kalac osvojio drugo a Paola Miletić treće mjesto na Otvorenom prvenstvu Istarske županije za klasu Laser 4.7 i Laser Radial

Leon Kalac osvojio drugo a Paola Miletić treće mjesto na Otvorenom prvenstvu Istarske županije za klasu Laser 4.7 i Laser Radial

12.10.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od subote 10. do nedjelje 11. listopada, u Fažani je održano Otvoreno prvenstvo Istarske županije za klasu Laser 4.7 i Laser Radial u suorganizaciji jedriličarskog saveza Istarske županije i domaćeg JK Brioni. Na regati su sudjelovali natjecatelji JK Vega, JK Horizont Poreč, JK Kvarner, JK Maestral i JK Uljanik Plovidba. U klasi Laser 4.7 nastupalo je 16 a u klasi Laser Radial 5 natjecatelja.

Za jedriličarski klub Kvarner u klasi Laser 4.7 jedrili su Leon Kalac, Paola Miletić i Anteo Šumberac. U dva dana u fažanskom kanalu odjedreno je po pet plova za svaku klasu.

Leon Kalac osvojio je drugo mjesto vrlo dobrim jedrenjem kroz svih pet plova.

U cilj je ulazio u svim plovovima na drugom mjestu te je nakon odbačenog najlošijeg plova sa ukupnih 8 bodova završio na drugom mjestu sa tek jednim bodom manje od prvoplasiranog Svena Stevanovića (JK Maestral). Treće mjesto osvojio je Martin Verbanac (JK Uljanik Plovidba). U konkurenciji djevojčica Paola Miletić osvojila je treće mjesto. Najbolja djevojčica bila je Mare Milić (JK Horizont Poreč) a druga Lucija Laković (JK Horizont Poreč).

U klasi Laser Radial najbolji je bio Damir Krajinović (JK Vega) ispred Rene Starić (JK Horizont Poreč) i Mateja Rapića (JK Horizont Poreč).

 

Na fotografiji: Vlado Matijević, Anteo Šumberac, Leon Kalac i Paola Miletić.

 

 

PR

 

 

 

 

jk kvarner jk kvarner rabac regata jedrenje klasa laser Leon Kalac Paola Miletić Anteo Šumberac vlado matijević