Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Lažni Sanader je Viktor Zahtila, sin labinskog umjetnika Deana Zahtile

Lažni Sanader je Viktor Zahtila, sin labinskog umjetnika Deana Zahtile

11.2.2008. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

NAKON jednog od najvećih skandala hrvatskog novinarstva kada je u subotnjem izdanju Jutarnji list objavio lažni intervju s premijerom Ivom Sanaderom polako se raspliću svi detalji ove nevjerojatne priče. Jutarnji u današnjem izdanju donosi kako je na pitanja upućenim Sanaderu njihovog urednika Davora Butkovića odgovorio 23-godišnji Viktor Zahtila i to iz stana novinarke konkurentskog  Večernjeg lista, Milane Zajović.  Milana Zajović je prva objavila ekskluzivnu priču o 23-godišnjem Zagrepčaninu koji je odglumio Sanadera u odgovoru Butkoviću, ali nisu objavili njegov identitet.

Zahtila je bivši novinar Nacionala, član je  vodstva gay udruge Iskorak i jedan od organizatora Gay Pridea. Zahtila i novinarka Zajović u isto vrijeme su radili u Nacionalu i bili aktivni u udruzi iskorak. No, Milana Zajović negira kako je Zahtila mail s odgovorima napisao u njezinom stanu. U Jutarnjem napominju da imaju snimljene izjave Viktora Zahtile u kojima on potvrđuje da je poslao odgovore za intervju iz njezinog stana.

U razgovoru za Jutarnji lažni Sanader Zahtila objašnjava kako je prvo dobio SMS sa zamolbom za intervju, ali tada nije znao da je od Butkovića.  Poslije je saznao da se radi o Butkoviću, ali je mislio da iza toga stoji netko drugi i da se šali, pa kada je stigao i mail s pitanjima za Sanadera odgovorio je da vidi u kojem će smjeru dalje ići šala. Kaže da se u novogodišnjoj sms čestitci Butkoviću, od koje je sve krenulo, nikada nije potpisao kao Sanader.

Odgovore na pitanja Sanaderu je napisao u 20 minuta iz glave te kaže da mu nitko nije pomagao. Zahtila kaže da je slučajnost što je odgovore napisao u stanu Milane Zajović, jer ima puno prijatelja novinara, na Radiju 101, Večernjem listu, Nacionalu, te ne vidi kakve ima veze što je to napisano u njezinom stanu. U Večernjem nije rekao identitet jer mu nije bilo svejedno da izađe u javnost zbog te priče.

viktor zahtila ivo sanader vlada ismijavanje prevara lažni sanader