Laura Batelić i Manola Miletić slavile na Krčkoj regati

Laura Batelić i Manola Miletić slavile na Krčkoj regati

30.6.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon prisilne pauze od natjecanja zbog pandemije koronavirusa, jedriličari Jedriličarskog kluba  Kvarner jedva su dočekali odlazak na regatu. Tako su ovog vikenda sudjelovali na tradicionalnoj Krčkoj regati, a jedriličarke Laura Batelić i Manola Miletić osvojile i nagrade u svojim klasama. Zbog nedostatka vjetra u dva dana jedrenja održana su samo dva plova u iznimno teškim uvjetima i jaku struju. 

U subotu se jedva odjedrio jedan plov po jugozapadnjaku od 4-5 čvorova, dok je u nedjelju održan još jedan plov u istim uvjetima i uz jaku struju. Na regati je sudjelovalo 55 natjecatelja u klasi Optimist, 14. natjecatelja u klasi Laser 4.7 i 9 natjecatelja u klasi Laser Radial. U najbrojnijoj klasi Optimist Andrea Batelić je osvojio 7. mjesto, Laura Batelić 14., Max Lucas Gobo 20., Filip Smoković 31., Diego Merlin 35. (obojica su ostvarila lošiji rezultat zbog preuranjenog starta), a Matias Gonzalez Belušić 39. mjesto, kojemu je ovo bila prva regata. 

Laura Batelić je u kategoriji djevojčica do 12 godina osvojila 2. mjesto. U klasi Laser 4.7 po prvi puta je nakon prelaska iz klase Optimist regatu odjedrila Manola Miletić i osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku.  U klasi Laser Radial  jedrio je Viktor Kulić Golja koji je osvojio 7. mjesto u ukupnom poretku.

krčka regata regata jk kvarner sportovi na vodi