Lani na području Općine Kršan 28 prometnih nesreća

Lani na području Općine Kršan 28 prometnih nesreća

11.4.2011. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kršan načelnik Policijske postaje, Elvis Zahtila podnio je Izvješće o stanju sigurnosti na području općine za proteklu godinu. Od ukupno evidentiranih 255 kaznenih djela, 33 kaznena djela ili 13% evidentirano je na području Općine Kršan. U odnosu na 2009. godinu zabilježen je pad kaznenih dijela. Registrirane su tri lakše krađe, 14 teških krađa, dva djela protiv života i tijela, dvije prometne nesreće, dva kaznena djela iz domene maloljetničkog kriminaliteta kao i dva kaznena djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta. 

Meta provalnika bili su trgovački objekti te je tri puta provaljeno u kiosk Tiska u Potpićnu te u Diskont Radojka. Zahtila je napomenuo kako je počinitelj otkriven te je s područja Rijeke. Prošle godine Policijska postaja Labin na području Općine Kršan susrela se i s većim brojem provala kako u obiteljske kuće tako i u dvije tvrtke. Za razliku od ostalih općina na području Labinštine Općine Kršan nema problem s remećenjem javnog reda i mira, napomenuo je Zahtila, dok je kod nasilja u obitelji dosegnuta brojka od 19 intervencija. Lani su na istom području evidentirali 28 prometnih nesreća, dok su uvjereni kako će ove godine broj prometnih nesreća biti u porastu radi radova na državnoj cesti D66 te promet ide obilazno preko Vozilići.

 

Vijećnica Matilda Ilić upozorila je na kamione koji su parkirani na javnim površinama te sudionicima u prometu nerijetko sužavaju vidno polje kod izlaska na glavnu prometnicu. Slavko Rabar upozorio je na motocikle koji jure cestom Vozilići-Potpićan, posebice noću. Zahtila je prihvatio opaske te izdvojio kako će povećati broj patrola na području Općine Kršan.

 

Foto: ilustracija

 

prometna nesreća kršan elvis zahtila prekršaj prometni prekršaji kazneno djelo