LAG „Istočna Istra“ u platformi „Domoće doma“ okupila lokalne proizvođače domaće hrane i ribare

LAG „Istočna Istra“ u platformi „Domoće doma“ okupila lokalne proizvođače domaće hrane i ribare

7.8.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Labinština ima sveobuhvatno i lako dostupno online mjesto koje sadrži popis lokalnih proizvođača domaće hrane, poljoprivrednike i ribare, pod nazivom `Domoće doma`.

Online platforma nastala je zbog prepoznate važnosti lokalno uzgojene hrane u lancu opskrbe za lokalnu zajednicu. LAG Istočna Istra i FLAG Alba osmislili su mjesto koje na najjednostavniji način spaja lokalnog proizvođača s njenim direktnim kupcem, bez posrednika na tom putu. Kao što i sam naziv platforme sugerira-njenim korištenjem, domaću hranu kupujemo i nosimo doma, a kada pripremamo hranu spravljenu od lokalno uzgojenih svježih namirnica iz naše neposredne blizine, tada u potpunosti imamo onaj istinski osjećaj doma.

LAG Istočna Istra i FLAG Alba zajedno čine predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora ruralnog/ribarstvenog i akvakulturnog područja, a okosnica njihovog djelovanja sastoji se od osmišljavanja aktivnosti s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Rad lokalnih akcijskih grupa financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo poznat kao razvoj vođen zajednicom.

Platforma Domoće doma naslanja se na područje njihovog djelovanja i predstavlja prvi korak u formiranju dugoročne suradnje usmjerene održivom razvoju područja Labinštine.

LAG Istočna Istra i FLAG Alba na usluzi su svima koji se žele registrirati kao ponuditelji proizvoda i biti dio našeg projekta. Poljoprivredna gospodarstva/obrti/trgovačka društva moraju zadovoljavati sljedeće kriterije:

- imati  sjedište  OPG-a/obrta/trgovačkog društva na  području LAG-a Istočna Istra/FLAG-a Alba;

- biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ili prema zakonodavstvu Republike Hrvatske u odgovarajuće Upisnike, Obrtne registre ili Sudske registre;

- ispunjavati sve zakonske propise koji reguliraju proizvodnju i trgovinu određenim poljoprivrednim proizvodom.


Katalog proizvođača pogledajte OVDJE.

lag istočna istra domoće doma katalog proizvođača