Labin-Zdravi grad tradicionalno obilježio DAN PLANETE ZEMLJE

Labin-Zdravi grad tradicionalno obilježio DAN PLANETE ZEMLJE

21.4.2008. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

U petak 18. travnja u suradnji sa Srednjom školom Mate Blažin
e Labin organizirano je za učenike predavanje na temu "Elektromagnetsko zračenje i utjecaj na okoliš", koje su održali profesori za medicinska istraživanja i fizike: dr. Ivica Prlić – Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada i dr. Đuro Drobac – Institut za fiziku.

U subotu 19. travnja , polaznici radionica Kluba mladih koje djeluju u okviru Projekta Labin – Zdravi grad na Gradskoj tržnici, Katurama i Rapcu dijelili su građanima sadnice cvijeća koje je osigurao Grad Labin
. Akciji su se pridružile i Hrvatske šume – Šumarija Labin, sa 1000 sadnica borova.

Istim povodom mladi vijećnici Gradskog vijeća mladih iz osnovnih škola Matije Vlačića i
"Ivo Lola Ribar" dijelili su letke koje su sami osmislili i kreirali na temu "BUDIMO EKO GRAD". Na Gradskoj tržnici sa svojim programom uključili su se i polaznici Dramske radionice „ERA“ i Mažoretkinje.

 

Danas, 21. travnja , u suradnji sa BBK "ISTRABIKE" i Dječjim vrtićem "Pjerina Verbanac" Labin organizirana je biciklijada - "Klincijada" u kojoj je učestvovalo 81 dijete iz Centralnog vrtića i svih područnih odjeljenja.

Program obilježavanja Dana planete zemlje završava u petak 25. travnja
kada će se u suradnji sa osnovnim školama Matije Vlačića i "Ivo Lola Ribar" organizirati kros učenika na Stadionu NK "Rudar" Labin sa početkom u 10,00 sati.

Sve ovogodišnje aktivnosti odvijaju se u okviru obilježavanja 20 godina djelovanja Hrvatske mreže zdravih gradova, pod kampanjom: "Povezani zdravljem".

 

Biciklijada Klincijada 2008., koja se već tradicionalno organizira povodom Dana planeta Zemlje, jučer je doživjela svoje četvrto izdanje, u kojem je sudjelovalo stotinjak polaznika labinskog Dječjeg vrtića Pjerine Verbanac. Najbolje rezultate postigle su Vanna Dragičević, Dalen Grdić i Erik Škabić, koji su dobili bicikle, te Enis Škrijelj, Marta Mršulja i Ana Mežnarić. Najboljim sudionicima nagrade je uručio gradonačelnik Tulio Demetlika, a medalje Eni Modrušan, koordinatorica Labina - zdravog grada, suorganizatora biciklijade. Među organizatorima su i Grad Labin te Brdsko biciklistički klub »Istra bike«.
 

Labin zdravi grad Dan planete Zemlje Biciklijada Klincijada 2008 Demetlika dječju vrtić Pjerina Verbanac sadnice obilježavanje