Labinu se dogodila Nina Kraljić

Labinu se dogodila Nina Kraljić

1.4.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Sinoć se u KuC-u „Lamparna“ dogodila prava glazbena čarolija. Svojim dvosatnim nastupom Nina Kraljić odvela je malobrojnu publiku na jedno drugo bolje mjesto daleko od ove svakodnevice koju živimo. Nina Kraljić, mlada je talentirana glazbenica, vlasnica zasigurno jednog od najljepših vokala ovih prostora čiji glas smo prvi puta čuli u prvoj sezoni natjecateljske emisije "The Voice" gdje je uvjerljivom pobjedom stekla laskavu titulu najljepšeg glasa Hrvatske.
Od tada, Nina niže glazbene uspjehe, od nagrade Porin za najboljeg novog izvođača, do predstavljanja Hrvatske na Eurovision Song Contestu na kojem prvi puta nakon sedam godina dovodi Hrvatsku natrag u finale, pa sve do inozemnih turneja i osvajanja nagrade "Slavenska nada" Bjeloruskog Ministarstva kulture na prestižnom natjecanju u gradu Vitebsku. 
Krajem 2017. godine stiže i MTV EMAs Adria nominacija, a početak 2018. godine obilježava sa glavnom ulogom u HNK Osijek u opereti " Kod bijelog konja"...Nina pjeva, pleše, posuđuje glas mnogim likovima u crtanim filmovima kao što su npr. Štrumpfovi, Rio, Snježna kraljica, Ferdinand, Princeza Sofija...i mnogi drugi. 
Već se na tonskoj probi vidjelo da je Nina Kraljić Quartet uigran tim koji želi Labinu dati 200% od sebe. Samim upoznavanjem s prostorom Lamparne Nina se zaljubila te je bilo za očekivati da će ova večer završiti potpunom obostranom ekstazom izmežu publike i nje. Koncert je započeo nešto iza 22 sata autorskim bendom NeZnam koji je dobro zagrijao ovoga puta malobrojnu publiku, a nakon njih na binu su se popeli „stari lisci“ iz Noge Ugande koji svoje probe održavaju tik do Lamparne u Velikom kupatilu stoga se za njih može reći da su bili pravi domaćini. Nešto iza ponoći na za ovu priliku poseban stage koji su pripremili dečki iz tvrtke Vedras popela se Nina Kraljić sa svojim pratećim bendom. Već nakon prve pjesme vidjelo se da je postignuta kemija s publikom, a svaka nova zbližavala je sve više i više da bi nešto iza dva sata Nina otpjevala svoju posljednju. Večer je nastavljena velikim jaam sessionom u backstageu na kojem su uz Ninu sudjelovali mnogi labinski glazbenici. Iako je ovog puta koncert posjetila malobrojna publika ista je s koncerta otišla puna pozitivne energije, a možemo slobodno reći da je ponovno pobjedila glazba. 
Ninin glazbeni program pod nazivom "Acoustic World Music Experience" poziv je na mistično glazbeno putovanje i prava glazbena poslastica sazdana od unikatnih aranžmana world music skladbi, vješto izmješanih različitih stilova glazbe od ambijentalnih i profinjenih pop pjesama, filmske glazbe, ethno skladbi, pa sve do Nininih vlastitih skladbi sa albuma "Samo". 
Labinskoj publici Nina je izvela spoj probranih svjetskih uspješnica i hitova - ali na sasvim poseban način i u posebnim aranžmanima i na taj način uvjerila labinsku publiku kako svakoj pjesmi daje svoj poseban pečat i svaku pjesmu učini posebnom i svojom.

- "Intimna, kućna atmosfera i jedan od onih malih nastupa koji se pretvore u druženje do kasnih sati. Bila sam ugodno iznenađena pozitivnom komunikacijom s publikom od početka i njihovim pjevanjem. Isto me pozitivno iznenadio interes prema etno glazbi. Sve u svemu, nama je bilo slatko. Organizacija je bila divna prema nama u svakom smislu."


U Labinu je nastupila u pratnji svog benda, kojeg čine gitarist Miro Gugić, udaraljkaš Marko Šturman, te violončelist Matej Milošev. Nakon ovo koncerta Klub mladih „Klub 21“ KuC-a „Lamparna“ za 6. travanj sprema elektronsku poslasticu RAVEu3 na kojoj će nastupiti londonski pioni tech-house glazbe Pure Science, a prije njega u galerijskom prostoru biti će otvorena izložba plakata i flyera „RAVE naš svagdašnji 1998. – 20018.“. Na navedenom eventu predstaviti će se i DJ Radionica koja se održava već duži niza godina u Klubu mladih. Za 21. travnja u KuC-u „Lamparna“ zakazan je veliki koncert EKV tribute benda Deca iz vode iz Srbije. (Napisao i snimio: Branko BIOČIĆ)

nina kraljić kuc lamparna koncert kvartet labin the voice