Labinu i Čepiću u ponedjeljak 09.05.2016. kvalifikacijska natjecanja u boćama za učenice i učenike

Labinu i Čepiću u ponedjeljak 09.05.2016. kvalifikacijska natjecanja u boćama za učenice i učenike

5.5.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon Pazina, druga ovogodišnja postaja treće sezone serijala natjecanje za učenice i učenike nižih razreda istarskih osnovnih škola pod nazivom Boćajmo u školi, bio je Buzet, točnije njegovo boćalište Sun sport. Riječ je o projektu koji Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza priređuje s ciljem populariziranja boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje.

Svoje je umijeće u bližanju lopticama i gađanju cilja malim boćama iskazalo 17 učenica i 14 učenika Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" i njenih područnih škola Vrh i Roč.

Po završetku natjecanja prigodne nagrade, diplome i medalje uručene su sljedećim najboljim natjecateljima:

 

UČENICE:

1. Chiara Rytz - 4.a (učiteljica Ivana Majer)

2. Andrea Grižančić - 4.b (učiteljica Nives Matić)

3. Nina Majcan - PŠ Vrh (učitelj Dragan Lukić)

 

UČENICI:

1. Borjan Grah - 4.b (učiteljica Nives Matić)

2. Karlo Ciliga - 3.a (učiteljica Sanja Krulčić)

3. Kevin Hrvatin - PŠ Roč (učiteljica Karmen Keverski Nikolić)

Natjecanjem je rukovodio prvoligaški boćar Trio Pazina, predsjednik Zbora trenera Istarskog boćarskog saveza, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak Valter Ivančić, a u provedbi natjecanja od velike pomoći su mu bili članovi Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta, Čedomir Žulić, Goran Krota i Dino Jermaniš.

Dvoje prvoplasiranih učenica i učenika s buzetskog kvalifikacijskog natjecanja plasiralo se na finalno natjecanje koje će se vjerojatno 2. lipnja održati u Pazinu.

Nakon Pazina i Buzeta slijedi još pet kvalifikacijskih natjecanja u Puli u petak, 6. svibnja, u Labinu i Čepiću u ponedjeljak, 9. svibnja, te u Sošićima i Kanfanaru, 13. svibnja.

U Puli će se u vremenu od 12.30 do 14 sati u boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda natjecati djevojčice i dječaci iz OŠ Šijana, u Labinu od 8.30 do 10 sati na gradskom boćalištu OŠ Matije Vlačića, u Čepiću na mjesnom boćalištu od 10.30 do 12 sati OŠ "Ivan Goran Kovačić, a na mjesnim boćalištima u Sošićima od 8 do 9.30 sati, te u Kanfanrau od 10 do 11.30 sati OŠ Petra Studenca.

 

PR

 

 

 

boćanje boće natjecanje sport