Labinština: Porast broja nezaposlenih

Labinština: Porast broja nezaposlenih

21.1.2016. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem prošle godine u labinskoj ispostavi zavoda bile su prijavljene 1054 nezaposlene osobe, što je za 6,3 posto ili  62 osobe  više nego krajem studenog. Ipak, u odnosu na kraj 2014. godine pad je to nezaposlenih za 2,2 posto.

 

U Gradu Labinu nezaposlenih je krajem prosinca bilo 676, odnosno 47 nezaposlenih više nego mjesec dana ranije. I ostale jedinice lokalne samouprave na Labinštini krajem prosinca su bilježile veći broj nezaposlenih u odnosu na kraj studenog lanjske godine.

 

U Kršanu je doduše samo jedna nezaposlena osoba više. Krajem studenog bilo je 120, a krajem prosinca 121 nezaposlenih. Pićanska općina krajem prosinca je imala 35 nezaposlenih osoba, a mjesec dana ranije 39, a četiri nezaposlene osobe više krajem prosinca u odnosu na kraj studenog bilo je i u Općini Sveta Nedelja. Posljednjeg mjeseca prošle godine nezaposlenih je u toj općini bilo 80, a mjesec dana ranije 76.

 

U Općini Raša na kraju 2015. godine bile su 142 nezaposlene osobe, što je za 14 osoba više nego krajem studenog iste godine, kad je nezaposlenih bilo 128.

 

 

nezaposlenost rad radni odnos posao društvo standard