Labinština obilježila 23. obljetnicu osnutka 119. brigade Hrvatske vojske

Labinština obilježila 23. obljetnicu osnutka 119. brigade Hrvatske vojske

4.9.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Komemoracijom uz Središnji križ na Gradskom groblju za sve poginule branitelje Domovinskog rata, te prijmom za sve sudionike, danas je Labinština obilježila 23. obljetnicu osnutka 119. brigade Hrvatske vojske.

 

Tom prigodom, gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, obratio se prisutnima srdačnim pozdravom uz dobrodošlicu. U svom govoru istaknuo je da je 119. brigada spomen odgovornosti i poštenog odnosa hrabrih branitelja Domovinskog rata prema svojoj državi, a koji srdačne odnose i danas njeguju sa stanovnicima mjesta koje su obranili. Stoga Labinština mora biti ponosna na sugrađane, pripadnike 3. bojne 119. brigade koji su pokazali kako se istinski brani svoja domovina. Gradonačelnik je izrazio veliko poštovanje za sve što su pripadnici brigade učinili, kao i zahvalnost što su u oslobađanju Hrvatske sudjelovali moralno i vojnički časno.

 

U delegaciji na čelu s gradonačelnikom Tulijom Demetlikom nalazili su se zapovjednici 119. brigade, predstavnici općina Kršan, Pićan, Raša i Sv. Nedelja, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca, Policijske postaje Labin, Crvenog križa Labin i Stožera zaštite i spašavanja.

 

Minutom šutnje odali su počast i zahvalu svim braniteljima, posebno onima koji su žrtvovali vlastite živote za slobodu i samostalnost Hrvatske, a voditelj Gradskog orkestra Franko Ružić, za sve poginule branitelje odsvirao je skladbu „Il Silenzio“.

 

gradsko groblje labin 119.brigada branitelji domovinski rat poginuli spomen demetlika franko ružić