Labinština obilježila 21. obljetnicu osnutka 119. brigade Hrvatske vojske

Labinština obilježila 21. obljetnicu osnutka 119. brigade Hrvatske vojske

4.9.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Komemoracijom uz Središnji križ na Gradskom groblju za sve poginule branitelje Domovinskog rata, te prijmom za sve sudionike u prostorijama Grada Labina, danas je Labinština obilježila 21. obljetnicu osnutka 119. brigade Hrvatske vojske.

 

Tom prigodom, gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, obratio se prisutnima srdačnim pozdravom uz dobrodošlicu povodom 21. obljetnice osnutka 119. brigade Hrvatske vojske.
U svom govoru istaknuo je da je 119. brigada Hrvatske vojske dala veliki doprinos u obrani, stvaranju i u budućnosti Republike Hrvatske. Branila je i oslobađala Hrvatsku, te je zaslužna za oslobođenje najvećeg dijela okupiranog teritorija Republike Hrvatske. Stoga Labinština mora biti ponosna na sugrađane, pripadnike 3. bojne 119. brigade koji su pokazali kako se istinski brani svoja domovina. Gradonačelnik je izrazio veliko poštovanje za sve što su pripadnici brigade učinili, kao i zahvalnost što su u oslobađanju Hrvatske  sudjelovali moralno i vojnički časno. Upravo zato, gradonačelnik napominje kako se ovih dana valja prisjetiti hrabrih i časnih branitelja Domovinskog rata, žrtava i svih onih koji su dali svoje živote za Hrvatsku. Na kraju je svima uputio zahvalnost što su bili vojnici, pobjednici i iznad svega časni ljudi.

 

Polaganju vijenca na spomenik palim borcima prisustvovali su Branko Bošnjak, prvi zapovjednik 119. brigade, Marijan Mužinić, brigadir 1. bojne 119. brigade, Mauro Ukušić, prvi zapovjednik 3. bojne 119. brigade, Darko Martinović, drugi zapovjednik 3. bojne 119. Brigade, Branko Dermit, treći zapovjednik 3. bojne 119. brigade, Bruno Miletić i Branko Zulijani zapovjednici 3. bojne, načelnici općina Labinštine, velečasni župnik Milivoj Koren, načelnik Policijske postaje Labin Elvis Zahtila, Boris Rogić, Stručni suradnik u Službi zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice Istarske županije, pripadnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, te delegacije 1. bojne 119. brigade iz Pule i 2. bojne 119. brigade iz Rovinja.

 

Minutom šutnje odali su počast i zahvalu svim braniteljima, posebno onima koji su žrtvovali vlastite živote za slobodu i samostalnost Hrvatske, a voditelj Gradskog orkestra Franko Ružić, za sve poginule branitelje odsvirao je skladbu „Il Silenzio“.

 

Nakon polaganja vijenca gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika upriličio je prijem za sve sudionike u maloj vijećnici Grada Labina.

 

119 brigada domovinski rat obljetnica povijest branitelji hvidra tulio demetlika demetlika