Labinsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova podržalo prosvjed

Labinsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova podržalo prosvjed

21.10.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U subotu, 19. listopada, ispred Sportskog centra Franko Mileta, održan je prosvjed „PRAVDA ZA DJEVOJČICE!“, u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu.

Mirni prosvjed u organiziran je od strane studia Move me uz potporu Zaklade za ljudska prava i solidarnost – Solidarna.hr, a podržali su ga i Plesni studio `Cool step`, Plesni studio `Il Movimento`, Ženski rukometni klub `Rudar`, Ženski košarkaški klub Labin, Seven gym Labin i članovi Kluba mladih - Klub 21.

Povod prosvjeda je puštanje na slobodu petorice osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice koje je trajalo punih godinu dana. 

Labinsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova predstavljale su predsjednica Federika Mohorović Čekada te članica Eni Modrušan.

"Od 15 gradova u Hrvatskoj za koje znamo da su održali prosvjed, čak 2 grada su u našoj županiji. Uz najveći istarski grad, i u Labinu smo se skupili u lijepom broju, što nam daje do znanja da Labin i Labinjani u ovakvim situacijama uvijek imaju nešto za reći. Kao predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, prisustvujem ovom prosvjedu u znak podrške prema svim žrtvama seksualnog nasilja. O ovome se mora pričati.", rekla je Federika Mohorović Čekada, zamjenica labinskog gradonačelnika.


Foto: Branko Biočić


povjerenstvo za ravnopravnost spolova federika mohorović čekada ravnopravnost spolova prosvjed