Labinsko naselje Starci: Mladi peticijom do igrališta

Labinsko naselje Starci: Mladi peticijom do igrališta

18.6.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

U labinskim Starcima uređeno je dječje igralište nakon što su mladi iz kvarta to od gradske uprave tražili i peticijom, ističući da je u tom pomalo izdvojenom naselju sve više (pred)školaraca koji trebaju svoj kampo.

Slobodna ledina nasipana je šljunkom, postavljene su ljuljačka, klackalica i tobogan. Sve je koštalo 22,5 tisuća kuna, objavili su iz Grada, najavljujući da će uskoro postaviti klupe te koš za otpatke.

Potpisnici peticije, njih oko 160, željeli su, istina, rukometno, odnosno malonogometno igralište, no i ovime su zadovoljni, prenio nam je Anđelko Malić, mještanin čiji je 14-godišnji sin Aleksandar s vršnjakom Andreom Pamićem i drugim prijateljima prikupljao potpise.

Igralište je stalno okupirano izjutra, a pogotovo uvečer, kada nalikuje mravinjaku pa, kako reče jedna mlada nona, treba stat'' u filu za ljuljačku. Očito, Starcima malo za sreću treba!

"Konačno su ga storili, ma hi je trebalo porivat i valje peticije pisat!", komentirala je u prolazu jedna susjeda. Druga, pak, gospođa u startu apelira na vlasnike pasa da ovdje ne vode ljubimce vršiti nuždu.

Resorni gradski pročelnik Ljubomir Buršić kaže da nije realizirano kompletno igralište, već samo igrala za najmlađe. Veli da je lokacija dogovorena s mještanima, od kojih neki, kako napominje, uređuju okoliš uz kampo - još su ranije, naime, posadili voćke i redovito kose travu.

Za traženo malonogometno igralište, nema, podvlači Buršić, predviđene, tj. primjerene parcele u vlasništvu Grada pa ono nije moguće izgraditi. (I. RADIĆ)

naselje starci igralište starci peticija