Labinski vrtić spreman za novu pedagošku godinu

Labinski vrtić spreman za novu pedagošku godinu

30.8.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

S nikada većim brojem odgojnih skupina i zaposlenih odgojiteljica, Dječji vrtić "Pjerina Verbanac" Labin kreće u novu pedagošku godinu. Po završenim e-upisima i rezultatima istih iz lipnja ove godine, ukupno je novoupisano 156 djece te će u ovoj pedagoškoj godini labinski vrtić pohađati 510 djece.

Umjesto dosadašnjih 25 odgojnih skupina, vrtić se povećao na čak 28, od čega 18 vrtićkih i 10 jasličkih odgojnih skupina, a sve zbog prilagodbe velikom broja podnesenih zahtjeva za upis, kao i zbog pripajanja objekta dosadašnjeg privatnog dječjeg vrtića "Gloria", pod novim nazivom "Labin Donji".

Sukladno potrebama, ali i povećanju standarda predškolskog odgoja kojemu Grad Labin teži, zaposleno je 8 novih odgojiteljica, a zaposlili su se dodatno i ostali djelatnici - od tehničkog osoblja dvije spremačice i jedna servirka, a u stručnoj službi rehabilitator i pravnik.

Kako bi svi mališani čija oba roditelja imaju prebivalište na području grada Labina, a koji su po listi prvenstva ostali na čekanju, krenuli u jaslice s prvim danom rujna, u područnom odjeljenju Rabac uređena je i opremljena dodatna jaslička skupina. Time su svi mališani s područja grada Labina upisani u vrtić, a na listi čekanja tako su ostala isključivo djeca čiji roditelji mahom imaju prebivalište u okolnim općinama Labinštine, a može se očekivati i kako će se u prvim tjednima „prilagodbe“ osloboditi još poneko mjesto.

Idući korak u proširenju vrtićkih kapaciteta je projekt izgradnje novog objekta područnog odjeljenja Vinež, kapaciteta četiri odgojne skupine (dvije vrtićke i dvije jasličke), koji je prijavljen na natječaj za sufinanciranje sredstvima iz EU fondova. Međutim, čak i bez obzira na rezultate koji se očekuju tijekom jeseni, Grad Labin uskoro kreće u žurnu realizaciju ovog važnog objekta, kako bi ponovo zadovoljio bitni demografski standard upisa svakog djeteta koje zadovoljava uvjete u vrtić, već u idućoj pedagoškoj godini.

dječji vrtić dječji vrtić pjerina verbanac obrazovanje djeca