Labinski vrtić od danas broji 540 upisane djece

Labinski vrtić od danas broji 540 upisane djece

2.11.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein i ravnateljica Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Irene Smoković danas su službeno otvorili novu odgojnu skupinu „Žirafice“ u područnom odjeljenju dječjeg vrtića u Starom gradu Labinu. Grad Labin i općine Raša i Sveta Nedjelja uložile su 121.920,00 kuna u ovoj godini za opremanje odgojne skupine i zapošljavanje dviju odgajateljica kako bi labinski mališani mogli biti sretno i sigurno smješteni u novu vrtićku skupinu koja broji 25 djece. Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ s novom skupinom broji 10 jasličkih i 15 vrtićkih skupina.

 

Kako bi se utvrdile potrebe za otvaranje dodatne vrtićke skupine, djelatnici dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ obavili su razgovore s 46-ero roditelja djece koja su ostala neupisana u novoj pedagoškoj 2015/2016. godini u Centralni vrtić Labin i  područna odjeljenja Vinež, Stari grad i Rabac. Roditelji djece, njih 25, potvrdno su se očitovali za upis djeteta u novu skupinu u područnom odjeljenju Stari grad što je i rezultiralo današnjim otvaranjem. U novu se skupinu upisalo 15 djece s područja Grada Labina, 4 djece s područja Općine Sveta Nedelja i 6 djece s područja Općine Raša te je temeljem Sporazuma o financiranju redovne djelatnosti dječjeg vrtića omjer za financiranje 58% iz proračuna Grada Labina, 24% iz proračuna Općine Raša i 18% iz proračuna Općine Sveta Nedelja.

 

Osim nove odgojne skupine, u područnom odjeljenju u Starom gradu djeluje još jedna vrtićka skupina koja program provodi na talijanskom jeziku te su tom prigodom izveli recitacije i otpjevali pjesmice na talijanskom jeziku.

 

Fotografije

 

 

vrtić dječji vrtić pjerina verbanac djeca