Labinski vijećnici si povećali naknade za rad, a mjesečne naknade će ubuduće primati i dvoje potpredsjednika

Labinski vijećnici si povećali naknade za rad, a mjesečne naknade će ubuduće primati i dvoje potpredsjednika

9.8.2013. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Izboru drugog potpredsjednika labinskog Gradskog vijeća prethodila je još žućnija rasprava o visini naknada za rad članova Gradskog vijeća i njegovih radnih tijela. Naime, novom odlukom naknada vijećnicima povećana je sa 400 na 500 kuna, članovima radnih tijela naknada je s dosadašnjih 150 povećana na 170 kuna, a od sada će stalnu mjesečnu naknadu od 1250 kuna dobivati i dvoje potpredsjednika Vijeća,

što dosad nije bio slučaj. Naknada predsjedniku Vijeća ostala je ista, 2500 kuna mjesečno. Nezavisni vijećnik Silvano Vlačić založio se da se u ovom trenutku ne ide ni u kakvo povećanje naknada, jer za to nema potrebe. Kazao je kako smatra da je vijećničko mjesto čast, a ne posao u kojem se može zaraditi novac. Rekao je kako je protiv povećanja naknade i vijećnicima i članovima radnih komisija: (ton – Silvano Vlačić 1). Rekao je i da bi on osobno kad bi dobio potpredsjedničku naknadu nju dao u humanitarne svrhe. Nezavisni vijećnik Klaudio Korva ustvrdio je kako se povećanjem naknada i davanjem mjesečnih naknada potpredsjednicima olako troši novac poreznih obveznika, a sve u cilju jačanja stranačke koalicije vladajućih. I on je predložio da se taj novac koji će se utrošiti na naknade uplati u neke druge, humanitarne svrhe. Korvi i Vlačiću odgovorio je vijećnik BDSH-a Rasim Halilović: (ton – Rasim Halilović). Replicirao mu je Silvano Vlačić kazavši kako on osobno vrlo puno daje u humanitarne svrhe i dodao: (ton – Silvano Vlačić 2). Pljesak koji je uslijedio bio je gradonačelnikov, a nakon svega je nezavisni Mladen Bastijanić kazao kako on u ovakvo Vijeće nije htio ući, te da ga je sram da sjedi u ovakvom vijeću: (ton – Mladen Bastijanić). A o naknadama je kazao: (ton – Mladen Bastijanić 1). I on je predložio da se naknade usmjere u humanitarne svrhe.

Rasim Halilović se na kraju ispričao, ako ih je uvrijedio kako je rekao, Korvi i Vlačiću, a vijećnik Hrvatskih laburista William Negri rekao je kako će on svoju vijećničku i naknadu za rad u radnom tijelu Gradskog vijeća dati potrebitima, odnosno onim građanima Labina kojima je po njegovu mišljenju taj novac itekako potreban. Odluka o visini naknada izglasana je s 9 glasova za vladajuće koalicije, sedam glasova protiv oporbe, dok je laburist Negri bio suzdržan.

 

labinski vijeće vijeće sjednica mladen bastijanić naknade rasim halilović politika lokalni izbori izbori 2013