Labinski vatrogasci od početka godine intervenirali u 118 slučajeva

Labinski vatrogasci od početka godine intervenirali u 118 slučajeva

1.9.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Od početka godine do danas, labinski su vatrogasci intervenirali sveukupno u 118 slučajeva požara, 89 na otvorenim prostorima, a tijekom ljetnih mjeseci do sada hitnih slučajeva bilo je 38. Ova statistika slična je prošlogodišnjoj, a zanimljivo je spomenuti da općenito u sumi intervencija otprilike 50% otpada na požare, dok ostatak čine razne tehničke intervencije.

 

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin, Darko Vitasović, osim toga objasnio je  i ustroj te organizaciju Područne vatrogasne zajednice, koju čine JVP Labin, te DVD-i Labin-Rabac, Raša, Sv.Nedelja, Pićan i Kršan, sa sveukupno otprilike 140 ljudi, od kojih je 23 profesionalaca. Ljetno su pojačanje vatrogasnih timova i sezonski zaposlenici (ove godine ih je 12), te osmatrači labinske Šumarije, a već nekoliko godina tu je i tehničko pojačanje putem videonadzora.


Oprema za gašenje požara JVP Labin je zadovoljavajuća, dok se s pooštrenim normama opreme za osobnu zaštitu vatrogasaca naši vatrogasci tek trebaju uskladiti.
Vitasović je u emisiji Radio Labina spomenuo obilježavanje obljetnice kornatske tragedije, povodom koje je državna zastava biti spuštena na pola koplja, a sirene su u 15,25 pozvale na minutu sjećanja na poginule vatrogasce.


Iznova podsjećaju se svi na uvijek dostupan „93“, te pozvaju na pozornost i oprez, pogotovo u ovom razdoblju od 01.06. do 01.11. kada je svako paljenje vatre na otvorenim prostorima strogo zabranjeno.

Darko Vitasović Radio Labin JVP Labin vatrogasci vatra