Labinski proračun za iduću godinu realan i ostvariv

Labinski proračun za iduću godinu realan i ostvariv

9.12.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sinoćnjoj sjednici labinskog Gradskog vijeća u prvom je čitanju predložen proračun za iduću godinu, s pripadajućim programima, težak 76.661.000 kuna. Zbog novih poreznih zakona proračun je uskraćen za 4,5 milijuna kuna. Pročelnica Odjela za financije Marija Kadoić Balaško govoreći o prijedlogu proračuna zaključila je: (ton – Marija Kadoić Balaško).

Rekla je i kako se niti jednom proračunskom korisniku prihod nije smanjio, već je ostao na razini ovogodišnjeg proračuna. S time se međutim nije složio nezavisni vijećnik Klaudio Korva kazavši kako se prihodi nisu dirali samo u općem dijelu, Uredu gradonačelnika, predstavničkom tijelu, a da se tu moglo uštedjeti više od 700 tisuća kuna. Nezavisni vijećnik Darko Martinović  složio se s Korvom i dodao: (ton – Darko Martinović).

 

I vijećnik SDP-a Daniel Mohorović sličnog je stava: (ton – Daniel Mohorović). Komentirajući raspravu vijećnika labinski gradonačelnik Tulio Demetlika kazao je: (ton – Tulio Demetlika). I on je ustvrdio: (ton – Tulio Demetlika 1). No, rekao je bit će manje sredstava za investicije.  Međutim kazao je kako će predložiti: (ton – Tulio Demetlika 2), a neće povećavati ni komunalnu naknadu, a kao što su to najavili neke jedinice lokalne samouprave.

 

Demetlika je zaključio: (ton – Tulio Demetlika 3). Vijećnici imaju rok do sutra u 12 sati podnijeti amandmane na proračun, a njegovo usvajanje očekuje se na sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za 22. prosinca.

 

Foto: Radio Labin

 

 

 

marija kadoić balaško proračun grad labin demetlika politika financije