Labinski proračun smanjen gotovo na pola

Labinski proračun smanjen gotovo na pola

24.11.2009. // iPress // Objavljeno u kategoriji Društvo

Trećim izmjenama i dopunama Proračun Grada Labina smanjuje se sa 129 na 73 milijuna kuna, odnosno čak 44 posto. Sukladno tome, rashodi će umjesto 131,5 milijun kuna iznositi 75,6 milijuna kuna. Predlagatelj iz Proračuna prvenstveno izuzima 37 milijuna kuna na koliko je procijenjena imovina Istarskih ugljenokopa Raša, koju je država prenijela Gradu, a koja je i bila glavni uzročnik prenapuhanosti proračuna, iako su i ostali prihodi manji od planiranih.

Smanjenje proračuna najviše će se osjetiti na stavkama izrade dokumentacije prostornog uređenja i izgradnje komunalnih objekata. Program prostornog uređenja smanjuje se s 40,4 na 4 milijuna kuna, a za izgradnju objekata umjesto gotovo 28 milijuna kuna preostaje svega 16,4 milijuna kuna.

Iz vrlo škrtog i nejasnog objašnjenja u materijalima za sjednicu Gradskog vijeća na službenim internetskim stranicama Grada Labina proizlazi da se radovi na rekonstrukciji križanja kod gradskog groblja preraspodjeljuju u tri godine, a novac za radove na rekonstrukciji gradske knjižnice usklađuje se s utvrđenom dinamikom izvođenja radova. Budući da se određeni broj projekata, poput obilaznice Starog grada, parkirne kuće i infrastrukture u starogradskoj jezgri planiralo pokriti prihodima od prodaje nefinancijske imovine i komunalnog doprinosa koji nisu ostvareni u planiranim iznosima, realizacija tih projekata prenesena je u razdoblje 2010. – 2011.

 

rebalans financiranje novac proračun grad labin rebalans proračuna