Labinski osnovci posjetili Poslovnu zonu Vinež

Labinski osnovci posjetili Poslovnu zonu Vinež

13.6.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Već tradicionVeć tradicionalno, nekoliko posljednjih godina, održavaju se Dani otvorenih vrata Poduzetničke zone Vinež, namijenjeni učenicima osmih razreda labinskih osnovnih škola. U organizaciji Grada Labina, Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte te gospodarstvenika iz Poduzetničke zone Vinež, među kojima su Carel Adriatic, Novation Tech Istria i Danieli Systec, danas se pedesetak učenika Osnovne škole

Matije Vlačića upoznalo s djelatnostima spomenutih tvrtki.

Ova je aktivnost dio profesionalnog i karijernog usmjeravanja mladih, proizašla iz EU projekta „Usmjeri se!“, a koji je Grad Labin provodio u 2019. godini. Kroz ovakve posjete i brojne programe karijernog usmjeravanja kroz koje učenici prolaze već od sedmog razreda osnovne škole, Grad Labin nastoji otvoriti širu perspektivu na izbor zanimanja, ali i na buduće lokalno zapošljavanje mladih ljudi iz Labina, na način da im se čim više približe sve opcije koje im lokalna srednja škola nudi, ali i ovdašnje gospodarstvo.

Danas su učenici mogli upoznati neka nova zanimanja, nove načine proizvodnje visokih tehnologija, različitost poslova i mogućnosti koje im se nude, ali i koje škole i fakultete moraju završiti žele li se baviti prezentiranim poslovima.

Današnjem se obilasku pridružio i gradonačelnik Valter Glavičić, koji je naglasio  važnost ovakvih aktivnosti i zaželio djeci ponajprije dobre ferije, a onda i dobre upise u srednje škole: "Danas je najveći problem hrvatskog gospodarstva upravo nedostatak radne snage a rak rana našega društva nedovoljna komunikacija sa našim mladima. Upravo zato spojili smo labinsko gospodarstvo sa našim osmašima da naši osnovnoškolci koji su sada pred životnom odlukom što bolje upoznaju sa potencijalnim zaposlenjima u Labinu. Dragi naši, Labin je mali grad ali sa puno različitih ponuda i odabira. Odaberite ono kamo Vas srce vodi kako bi bili sretni na svom životnom putu. Sretno svima!"

U ponedjeljak, 17. lipnja istu će posjetu odraditi i učenici Osnovne škole Ivo Lola Ribar.

oš matija vlačić poslovna zona