Labinski maturanti slave posljednji dan nastave - Tovar & fotke

Labinski maturanti slave posljednji dan nastave - Tovar & fotke

18.5.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Diljem  Hrvatske maturanti danas slave svoj dan. Tako se stotinjak  maturanta labinske Srednje škole Mate Blažine okupilo jutros na školskom igralištu.

 

Potom su u veselom raspoloženju krenuli defileom prema Starom gradu gdje ih je pozdravila Eni Modrušan, zamjenica gradonačelnika Grada Labina.

 

Poslijepodne i večer provesti će u Prtlogu uz glazbu i roštilj.

(Grad Labin)

 

 Tovar - gost labinske Norijade

Labinski maturanti iz SŠ Mate Blažine, njih nešto više od stotinu, slaveći zadnji dan nastave, oživjeli inače usnuo starogradski Titov trg, jednu od stanica Norijade. Uz trajnožareći osmijeh na licima, osokoljeni kakvom kapljicom alkohola i decibelima iz hrpe zvučnika na auto-prikolici, kratko su, ne ometajući odveć ni pješake ni promet, zapjevali hitove Zečića i Grdovića, zaplesali te nastavili prema Prtlogu na završnu feštu.

"Nismo stigli smisliti natpis, pisali smo ispravak!", kočilo se s majica elektrotehničara. Razred kuhara, konobara i trgovaca, pak, na odjeći je otisnuo: "3 godine u ruglu grada... Sada na burzu rada!". Đaci nam, doduše, baš i nisu znali objasniti na što su ciljali s prvim dijelom poruke.

Razloga za ponos ima Gabriela Dundara, razrednica ekonomista, jer su je njeni učenici stavili na novčanicu od pet kuna (koja je doduše onomad povučena s tržišta) umjesto kneza Frana Krste Frankopana i bana Petra Zrisnkog, uz natpis "Takva se više ne nalazi!".

Da sve ne bude isto kao lani pobrinuo se Ivan Perko iz raškog rezervata magaraca Liburna, koji je odjednom osvanuo ispod Lože s - tovarom. Srednjoškolci su magarca ubrzo "okitili" i pohitali s njime pozirati.

(GI)

 

TOVAR LABIN

 

 

 

norijada maturanti obrazovanje zabava